Un sibian aleargă cu căței abandonați - Pentru fiecare kilometru, Cosmin primește zece lei destinați campaniei de sterilizare gratuită

Un tânăr dă startul unei noi inițiative în Sibiu pentru a strânge fonduri destinate campaniei de sterilizarea gratuită a patrupezilor din județ. Cosmin va alerga cu cățeii de la adăpostul Animal Life pentru a strânge fonduri.

Cosmin Stan a început să facă voluntariat la adăpostul de pe Dealul Gușteriței în urmă cu cinci ani, iar de trei ani este deja angajat. Încă din 2017, Cosmin a încercat să scoată cât mai mulți căței din adăpost la alergat sau la plimbare prin pădure sau prin Mărginimea Sibiului.
Un sibian aleargă cu căței abandonați - Pentru fiecare kilometru, Cosmin primește zece lei destinați campaniei de sterilizare gratuită
Dintr-o necesitate, anul acesta a decis ca inițiativa de a alerga cu cățeii de la adăpost să fie monetizată în scopul campaniei de sterilizări gratuite, proiect în cadrul Maratonului Internațional Sibiu. Mai mult, cei care vor să doneze pot să aleagă cățelul pe care Cosmin să îl scoată la alergat.
Pentru fiecare zece lei donați, tânărul iese la alergare un kilometru cu un câine din Adăpostul Animal Life de pe Dealul Gușteriței. Astfel, 50 lei vor însemna cinci kilometri de alergare cu un patruped, iar 100 lei, zece kilometri.
Sibienii pot rezerva kilometri printr-o donație, astfel încât Cosmin va alerga. După fiecare donație, tânărul va reveni cu poze și video-uri.
„Ideea a pornit de la campanie de sterilizări gratuite, proiectul de la Maratonul Sibiului. Este o perioadă mai dificilă pentru situație, ar fi o gură bună de aer pentru a continua sterilizările gratuite. Ne-am gândit ca ar fi un „win-win” pentru toată lumea, cățeii beneficiază de ore de alergare și în același timp strângem fonduri pentru proiect. Eu practic alergam și înainte cu cățeii, o dată pe săptămână îi scoteam la alergare în pădurea din Gușterița, mai ieșeam și la drumeție cu ei. M-am gândit că oamenii ar reacționa pozitiv la această inițiativă”, spune Cosmin.
Donațiile pentru inițiativa lui Cosmin se pot face aici.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică