sibiul, capitala hipismului în weekend - ionel bucur: ”este o competiție adresată în special copiilor și tinerilor”

La finalul acestei săptămâni, în perioada 12-14 mai, la Baza Hipică Sibiu se desfășoară Concursul Național de sărituri peste obstacole – marele premiu al Municipiului Sibiu. Atractiva competiție de echitație este organizată de Federația Ecvestră Română, Primăria Municipiului Sibiu și CSM Sibiu. Competiția este dotată cu premii totale de 6.200 lei și alte 1000 lei în produse.

Directorul concursului care va avea loc în weekend, la Baza Hipică Sibiu, Ionel Bucur va participa la turneu alături de copiii săi, Ionuț Daniel și Adelina Paralescu, dar și de mulți tineri  de la CSM Sibiu. ”Este o competiție pe care o organizăm de mulți ani, are tradiție, este adresată în mod special copiilor și tinerilor, iar proba de atracție este marele premiu al Municipiului Sibiu. Avem anunțate 5 cluburi din afara județului, plus trei cluburi din Sibiu, anume Transilvania, CSM și Team Bucur” a spus Ionel Bucur, maestru al sportului în echitație.

Ionel Bucur e unul din cei mai galonați practicanți de călărie din țară. De-a lungul carierei, el a adunat peste 80 de trofee naționale și internaționale. Actualmente profesor în cadrul bazei de echitație din Sibiu, Bucur senior a bifat în 1992 chiar și o calificare la Olimpiada de la Barcelona, dar situația financiară i-a blocat drumul spre competiția supremă.

Pentru echipa de la CSM Sibiu va urma săptămânile următoare Cupa Federației la București, după care deplasarea la Atena cu lotul României, pentru Cupa Națiunilor.

PROGRAM CONCURS:

VINERI, 12 MAI:
Ora 16.00 – 18.00 – Proba de Acomodare
Ora 19.00 – Ședința Tehnică

SÂMBĂTĂ, 13 MAI
Ora 10.00 – Proba Nr. 1: Test Debutanți / Încurajare:
Ora 11.00 – Proba Nr. 2: Nivel F, Cai debutanti, Sportivi debutanti, Amatori I, Copii I
Ora 12.00 – Proba Nr 3: Nivel E, Amatori II
Ora 13.00 – Proba Nr. 4: Marele Premiu al Municipiului Sibiu (0pen)
Ora 15:00 – Proba Nr. 5: Nivel D, Copii II

DUMINICĂ, 14 MAI
Ora 10:00 – Proba Nr.6: Încurajare
Ora 11:00 – Proba Nr 7 : Nivel F, Cai debutanți, Sportivi debutanți, Amatori I, Copii I
Ora 12.00 – Proba Nr. 8: Nivel E, Amatori II
Ora 13:00 – Proba Nr.10: Nivel D, Copii II
Ora 15.00 – Working Equitation (proba specială de îndemânare)

Ultima oră

Comentariul meu