se lasă păcăliți copiii din sibiu de străini? - experiment în cadrul campanie „educație pentru siguranță” realizată de studenți

Nu sunt puține cazurile în care un copil a fost răpit din cauza faptului că a vorbit cu un străin. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care patru studenți din Sibiu au ales să organizeze o campanie prin care părinții să fie informați despre importanța purtării unei discuții cu cei mici pe această temă. Campania nu s-a limitat doar la sfaturi, ci părinții au avut parte și de un mic experiment. 

Ștefana Druma, Marius Bugner, Oana Dincă și Claudiu Conduraru sunt studenți la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu la Facultatea de Științe Economice. În cadrul unui proiect pentru facultate au avut de realizat o campanie numită „Educație pentru siguranță”, care a avut ca scop principal ridicarea unui semnal de alarmă pentru părinți despre nevoia educării copiilor de a nu vorbi cu străinii.

se lasă păcăliți copiii din sibiu de străini? - experiment în cadrul campanie „educație pentru siguranță” realizată de studenți

„Am avut de ales din mai multe teme și aceasta ni s-a părut cea mai interesantă deoarece este un subiect sensibil și este foarte important ca cei mici să fie în siguranță și să nu vorbească cu străini pentru că există diferite situații neplăcute în acest sens. Materialele pentru campanie le-am făcut din luna martie până în prezent și în decursul weekendului trecut și săptămânii acesteia se vor desfășura părțile practice” ne-a spus Ștefana Drumar.

Partea practică a campaniei, realizată printr-un experiment

Studenții au vrut să observe cum reacționează copiii din Sibiu dacă un străin vorbește cu ei, iar pentru acest lucru au realizat un experiment. Au mers la diferiți copii, cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani și au vorbit cu ei. Tot experimentul a avut loc cu acordul părinților, iar rezultatul final i-a șocat pe unii dintre aceștia.

„Am avut cazuri în care copiii au venit cu noi, s-au lăsat foarte ușor convinși și am avut și situații în care copiii au strigat direct după părinți și s-au uitat mereu după ei să vadă dacă sunt de acord părinții și dacă sunt de față. Părinții nu se așteptau ca cei mici să interacționeze cu noi, toți mi-au spus că au vorbit despre situația aceasta. Noi le-am oferit niște pliante cu mai multe sfaturi despre cum să aducă acest subiect în discuție încât să convingă copiii că nu este bine să vorbească cu străini. Pentru părinți este foarte important să aducă subiectul acesta în discuție pentru că se pot întâmpla evenimente tragice și neplăcute” ne-a mai spus Ștefania.

se lasă păcăliți copiii din sibiu de străini? - experiment în cadrul campanie „educație pentru siguranță” realizată de studenți

Mai multe informații despre campania studenților, dar și materialele pe care le-au confecționat se pot găsi pe pagina de Instagram dedicată campaniei.

Ultima oră

Comentariul meu