FC Hermannstadt desface șampania - Sibiul rămâne în Liga 1!

FC Hermannstadt este de luni seară sigură de menținerea în Superligă, după ce FC Argeș și UTA au remizat, scor 2-2, în etapa 7 din play-out-ul Ligii 1. 

Echipa lui Marius Măldărășanu a remizat luni cu FC U Craiova 1948, scor 0-0 pe noua arenă din Sibiu și se părea că acest rezultat va prelungi suspansul în lupta pentru evitarea locurilor de baraj. Până la urmă, însă, punctul de luni, de pe Municipal a fost cel care a adus sărbătoarea!

În meciul care a început după ce s-a terminat cel de la Sibiu, UTA conducea la pauză, la Pitești, cu 2-0 și se părea că va veni la patru puncte de FC Hermannstadt. FC Argeș a reușit însă să egaleze în prelungiri, scor 2-2, după un penalty acordat de VAR. Antrenorul de la UTA, Mircea Rednic și-a scos echipa de pe teren un minut, dar jucătorii au reintrat pentru executarea loviturii de pedeapsă, care a fost transformată de Garita. Golurile lui Garita au adus liniștea și pe malul Cibinului.

Cu două etape înainte de finalul play-out-ului, FC Hermannstadt poate desface șampania.  Are șase puncte avans față de UTA și Chindia și la întrece și la criteriile de departajare în caz de egalitate de puncte la final de play-out. UTA a beneficiat de rotunjire de puncte la capătul sezonului regular, acesta fiind primul criteriu de departajare și este dezavantajată la egalitate cu Sibiul. Chindia și Hermannstadt nu au beneficiat de rotunjire, fapt pentru care se ajunge la al doilea criteriu în caz de egalitate, numărul de puncte în sezonul regular, la care este din nou egalitate. Sibiul este dezavantajat de jocurile directe din sezonul regular.

FC Hermannstadt desface șampania - Sibiul rămâne în Liga 1!

 

Ultima oră

Comentariul meu