devino voluntar de poveste pentru copiii din centrele de plasament ale sibiului - nu e nevoie de abilități speciale

Asociația De Poveste caută voluntari care să ofere săptămânal din timpul lor copiilor din centrele de plasament, din județul Sibiu.

Voluntarii Asociației De Poveste petrec săptămânal câte două ore într-un centru de plasament din județul Sibiu, în echipe de 2 sau 3 persoane. Persoanele interesate nu au nevoie de abilități speciale în lucrul cu copiii, deoarece asociația oferă un training inițial și susținere pe toată perioada de desfășurare a activității. E suficient să fiți o persoană empatică, înțelegătoare și receptivă la nevoile celor din jur.

Programul vizitelor în centre e stabilit de comun acord, în funcție de disponibilitatea voluntarilor și a copiilor, iar contractul de voluntariat se semnează pentru o perioadă de minim 6 luni, cu posibilitate de prelungire. Voluntarii își aleg singuri activitățile pe care doresc să le desfășoare în centre, în funcție de nevoile și specificul copiilor cu care urmează să lucreze. Asociația pune la dispoziție resurse materiale și de învățare foare variate (jocuri, cărți, diverse materiale și manuale cu activități), dar oferă și sprijin personalizat voluntarilor care au nevoie de ajutor în stabilirea activităților.

Suplimentar, pentru voluntari și personalul centrelor de plasament oferă suport specializat prin întâlniri de grup cu psihoterapeuții și art-terapeuta organizației, dar și întâlniri recreative și de dezvoltare personală.

Asociația De Poveste lucrează cu copiii și tinerii din centrele de plasament din Orlat, Turnu Roșu, Gulliver, Prichindelul și căsuța de tip familial Dalia, reușind astfel să ajungă la aproximativ 200 de copii instituționalizați.

Adițional programului de voluntariat, asociația oferă tinerilor din centrele de plasament sesiuni săptămânale de psihoterapie și art-terapie, organizează ieșiri și excursii, workshop-uri pe diverse teme, cursuri de programare și sprijin privind orientarea în carieră.

Persoanele interesate să devină voluntari trebuie să completeze formularul de înscriere disponibil aici: https://asociatiadepoveste.ro/get-involved/volunteer, până la data de 12 mai 2023.

Informații suplimentare se pot obține la adresa contact@asociatiadepoveste.ro sau pe www.asociatiadepoveste.ro.

devino voluntar de poveste pentru copiii din centrele de plasament ale sibiului - nu e nevoie de abilități speciale

Ultima oră

Comentariul meu