cu ce avion a zburat klaus iohannis în anglia la încoronarea regelui charles - președintele a făcut escală la sibiu ca să o ia pe prima doamnă

Klaus Iohannis a zburat în Agnlia cu un avion privat. Altul decât cel de lux, cu care călătorește de obicei.

În acest sfârșit de săptămână, Klaus Iohannis a zburat la Londra, unde a luat parte la Încoronarea Regelui Charles. Nu a mers singur, ci însoțit de Prima Doamnă a României, Klaus Iohannis, scrie portalul de știri substanțial.

Această nouă călătorie internațională a președintelui a fost în atenția publicului și din alt motiv înafară de importanța evenimentului. Toți s-au întrebat cu ce aeronavă va călători șeful de stat, având în vedere preferința sa pentru aeronava de lux, închiriată de la o firmă din Luxemburg.

Se pare că pentru vizita în Marea Britanie, președintele a călătorit mai low-cost. Tot cu un avion privat, dar de data aceasta care aparține unei firme din România. El a decolat vineri din București și s-a întors duminică.

La întoarcere, a avut însă și o escală. Mai exact, avionul s-a oprit pe Aeroportul din Sibiu, unde a staționat 20 de minute.

Cât costă închirierea avionului de lux, preferat de președintele Iohannis

Și dacă zborul până la Londra a fost unul scurt, ce nu a necesitat o aeronavă mare, înseamnă că Administrația Prezidențială nu a mai apelat la serviciile companiei aeriene din Luxemburg.

Amintim că pentru ultimele sale călătorii internaționale, în America Latină și Japonia, președintele a stârnit un val de controverse. A zburat cu o aeronavă Boeing 737-900ER în configurație BBJ. Un avion de lux, pentru VIP-uri, care are un cost pe măsură.

Administrația Prezidențială a refuzat să comunice publicului cât au costat bugetul de stat aceste deplasări. Totuși, există informații în presă că este vorba despre o mică avere. Ar fi vorba de 450.000 și 600.000 de euro, bani la care cei mai mulți români pot doar visa.

Aeronava dispune de un pat matrimonial, sală de cinema, de conferințe, dar și o baie luxoasă, care permite să te relaxezi în timpul zborului.

Ultima oră

Comentariul meu