csu sibiu, la un pas de medalie după patru ani - directorul horațiu floca: ”ar fi extraordinar să câștigăm bronzul”

La patru ani după medalia de argint, CSU Sibiu speră să câștige finala mică a Campionatului Național de baschet masculin și să aducă în acest sezon bronzul pe malul Cibinului.

Chiar dacă Rapid București are prima șansă în duelul din finala mică, Sibiul poate realiza surpriza, așa cum a reușit în sfertul de finală cu CSO Voluntari. CSU Sibiu și Rapid s-au mai întâlnit în acest sezon în prima fază a campionatului, ambele jocuri disputându-se anul trecut. Rapid le-a câștigat pe ambele, însă la mare luptă,  78-74 la Sibiu și 88-83 la București, astfel că se anunță o finală mică extrem de echilibrată.

Directorul CSU Sibiu, Horațiu Floca spune că echipa lui Tomas Rinkevicius va da totul pe teren, așa cum a făcut-o în toate meciurile din acest sezon. ”Ne dorim medaliile de bronz, dar nu este ușor, Rapid pleacă favorită. Am avut o parte a doua de sezon peste așteptări și meritul pentru această realizare este al jucătorilor și al antrenorilor. Încercăm să facem o figură cât mai frumoasă în meciurile cu Rapid, ar fi extraordinar să și reușim să câștigăm bronzul. Dacă nu, încheiem pe locul 4, după un sezon foarte bun. Nu este presiune înaintea finalei mici, există doar dorința jucătorilor și antrenorilor  să obțină o medalie” a spus Horațiu Floca.

csu sibiu, la un pas de medalie după patru ani - directorul horațiu floca: ”ar fi extraordinar să câștigăm bronzul”

Decimată de accidentări în semifinala cu CSM Oradea, echipa sibiană ar putea fi din nou în formulă completă pe 9 mai, când se dispută primul joc din seria cu Rapid. ”Noi așa sperăm, până începe seria cu Rapid, să își revină toți jucătorii, sunt încă câțiva la tratamente. Ca să ne putem lupta cu șanse, prima condiție este să avem tot lotul valid. Folosim timpul rămas până la primul meci pentru a ne pregăti și a îi recupera complet pe jucătorii accidentați. Nu am mai discutat cu jucătorii și antrenorii despre prelungirea contractelor, îi lăsăm să se concentreze pe aceste jocuri și la final de campionat este timp suficient”  a mai declarat Horațiu Floca.

CSU Sibiu va afla în luna iunie în ce cupă europeană va participa în sezonul următor, în funcție de locurile alocate României și de opțiunea finalistelor.

Programul finalei mici Rapid – CSU Sibiu:
Meciul 1 – 13 mai (București)
Meciul 2 – 15 mai (București)
Meciul 3 – 18 mai (Sibiu)
Meciul 4 – 20 mai (Sibiu) *
Meciul 5 – 23 mai (București) *
*dacă va fi necesar
Relaxare la Păltiniș
Jucătorii și staff-ul CSU Sibiu s-au relaxat duminică, pentru câteva ore, la Centrul de perfecționare al Universității Lucian Blaga Sibiu, de la Păltiniș. Băieții au lăsat baschetul deoparte pentru câteva ore și au jucat table, șah sau biliard. Baschetbaliștii sibieni  s-au bucurat de vremea frumoasă și aerul curat de la cota 1440 metri! De luni, elevii lui Rinkevicius  au revenit la antrenamente în Sala Transilvania, pentru o săptămână intensă, înaintea duelurilor cu Rapid București.

Ultima oră

Comentariul meu