VIDEO: Încă un șofer blocat cu microbuzul sub podul de pe Viitorului - Strada urmează să fie modernizată

Podul de pe strada Viitorului a prins în „capcana” sa încă un șofer de microbuz neatent. Conducătorul auto a crezut că poate trece fără probleme cu duba pe sub pod, făcând astfel în ciudă zecilor de șoferi care n-au reușit asta. Dar n-a fost să fie, căci și el a rămas înfipt acolo, iar lista lungă a celor care au crezut că sfidează legenda s-a mărit. 

UPDATE

Primăria Sibiu a anunțat că luni, 8 mai, va emite ordinul de începere a lucrărilor de modernizare și extindere a străzii Viitorului, pe sectorul cuprins între strada Târgu Fânului și strada Moara de Scoarță. Investiția se ridică la 11,73 milioane de lei, aceasta fiind aprobată la finanțare prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny.

Lucrările vor fi executate de SC Geiger Transilvania SRL și au un grad mare de complexitate și dificultate dat fiind faptul că implică intervenții atât în zona căii ferate, cât și în zona de mal a Cibinului. Acestea includ:

  • coborârea nivelului drumului în zona de sub podul CFR pentru a elimina interdicția de tranzitare a acestui punct pentru autovehiculele cu o înălțime mai mare;
  • lărgirea carosabilului în zona podului CFR la 2 benzi, pentru a elimina obligația circulației alternative
  • modernizarea infrastructurii drumului pe tronsonul menționat.
  • crearea de trotuare în zonele în care lățimea nu permitea înainte amenajarea lor
  • modernizarea sistemului de iluminat public din zonă
  • modernizarea sistemului de preluare a apelor pluviale
  • înlocuirea parapeților dinspre râul Cibin

Strada Viitorului, pe tronsonul dintre strada Târgu Fânului și strada Moara de Scoarță, se va închide traficului în perioada lucrărilor.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Încă un șofer a rămas înfipt sub podul de pe strada Viitorului. Nu este nici primul și, probabil, nici ultimul care rămâne blocat în această zonă, asta deși există inclusiv un indicator în zonă care restricționează trecerea autovehiculelor cu o înălțime de peste doi metri. O parte din șoferi ori nu îl văd, ori aleg să îl ignore, crezând că este pus degeaba acolo. Șoferul în cauză a rămas blocat sub pod joi după-amiază, iar restul mașinilor au fost nevoite să îl depășească, traficul desfășurându-se minute bune pe un singur sens. 

Podul urmează să fie reconfigurat 

În toamna anului 2021, municipalitatea anunța că va începe lucrările pentru reconfigurarea străzii Viitorului și inclusiv a podului care le pune probleme mai multor șoferi. Un proiectant s-a angajat să realizeze toate studiile și să obțină avizele și acordurile cerute de legislație, servicii pentru care Primăria Sibiu a pus la bătaie 130.000 de lei. „Strada Viitorului poate fi astfel o alternativă pentru traficul care aglomerează Podul Gării. Prin modernizarea acestei străzi creăm o legătură mai eficientă cu cartierele Gușterița si Reșița. Am identificat prin studiile realizate de specialiști o modalitate de a îmbunătăți fluența traficului si implicit mobilitatea sibienilor care locuiesc în aceste zone. În această lună voi supune aprobării Consiliului Local indicatorii tehnici și economici rezultați în urma elaborării documentației de avizare a lucrărilor de investiții”, spunea Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, la începutul anului 2021. 

VEZI AICI CUM VA ARĂTA STRADA VIITORULUI

Ultima oră

Comentariul meu

Publică