video foto csu sibiu, eliminată în semifinale de csm oradea - galben-albaștrii vor juca pentru medaliile de bronz

Într-o Sală Transilvania arhiplină, CSU Sibiu a pierdut joi al treilea joc din semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin, 68-78 (17-13, 17-20, 15-17, 19-18) cu CSM Oradea. Bihorenii merg în finala campionatului, cu scorul general de 3-0.

Cu Uță și Whelan pe teren, anunțați în preziua jocului ca fiind indisponibili, CSU Sibiu a fost mult mai puternică și a ținut ritmul cu Oradea în trei sferturi. Al doilea sfert, adjudecat clar de oaspeți a făcut însă diferența la final.

Sibiul s-a distanțat la 17-11 în minutul 9, moment în care antrenorul bihorenilor, Cristi Achim a luat time-out. După primul sfert, CSU avea 17-13 și păstra vie speranța să continue seria. CSM Oradea și-a intrat în mână și a preluat conducerea în minutul 15: 28-25.  Susținută de 1900 de fani, echipa sibiană nu  a cedat, dar Oradea a fost de neoprit în sfertul al doilea, pe care și l-a adjudecat cu 30-17. Astfel, la pauza mare, CSM Oradea avea 9 puncte avans: 43-34.

video foto csu sibiu, eliminată în semifinale de csm oradea - galben-albaștrii vor juca pentru medaliile de bronz

În sfertul al treilea, meciul se încinge și în minutul 37, cele două echipe sunt aproape de o bătaie pe parchet, după un duel la podea pentru minge. Au fost 10 minute echilibrate, în care orădenii s-au impus cu 17-15. Imperiali la aruncările de 3 puncte, oaspeții s-au desprins la 69-54 în minutul 33 și rezolvaseră soarta calificării în finală. În ultimul sfert, experimentata echipă a Oradiei a jucat la trecerea timpului și și-a menținut un avans liniștitor, ba chiar a avut un ecart de 19 puncte, cu trei minute înainte de final.

În fața unui public magnific, care a cântat pe tot parcursul jocului, trupa lui Rinkevicius a dat totul, dar s-a lovit de o echipă mai puternică, care este în acest sezon mare favorită la titlu. În final, Sibiul a limitat diferența și Oradea a câștigat cu 78 – 68, punând punct semifinalei cu 3-0 la general. Pentru ardeleni au punctat: Whelan 17, Pratt 11, Marinelli 10, Blumbergs 9, Gavriloaia 6, Barro 5, Ionescu 3, Dragoste 3.

În finala mică, pentru medaliile de bronz, CSU Sibiu va întâlni învinsa din cealaltă semifinală, U Cluj – Rapid București. După trei meciuri, Cluj are 2-1 la general.

video foto csu sibiu, eliminată în semifinale de csm oradea - galben-albaștrii vor juca pentru medaliile de bronz

 

YouTube video

 

 

Ultima oră

Comentariul meu