șapte motive pentru a folosi o perie rotativă

Sigur ai o prietenă care arată mereu ca și când abia a ieșit de la coafor, fără să fie nevoie să facă asta pentru că părul i se aranjează fără prea mari eforturi. Sau poate ești chiar tu aceea. Dar cum nu toate femeile au același tip de păr, o perie rotativă te poate ajuta să ai zilnic coafura pe care ți-o dorești, fără bătăi de cap.

Stima de sine are legătură și cu felul în care arăți, iar cum podoaba capilară joacă un rol important în construirea acesteia, venim în sprijinul tău și îți spunem cum te poate ajuta o perie rotativă să obții coafura perfectă și să scapi de stresul zilelor în care părul tău nu arată bine.

Dacă părul tău este moale, se încurcă ușor sau dimpotrivă, este foarte des și pierzi multă vreme încercând să îl aranjezi, un astfel de dispozitiv este ideal: economisești timp și obții coafura dorită. La început, până capeți dexteritate și experiență, poate dura puțin să îți aranjezi părul, însă, odată cu practica, va fi din ce în ce mai simplu pentru tine. În plus, găsești multe tutoriale în care ți se explică pas cu pas ce ai de făcut pentru a nu da greș și pentru a o folosi corespunzător.

Hai să vedem care sunt cele 7 motive pentru a folosi o perie rotativă.  

În afară de economisirea timpului și obținerea look-ului pe care ți-l dorești, principalele motive sunt:

  1. Economisirea finanțelor

În funcție de modelul pe care îl alegi, peria ta poate fi mai accesibilă sau mai costisitoare, însă cu siguranță, oricât ar valora investiția, te va costa cu mult mai puțin decât dacă ai merge săptămânal la salon. În schimb, cu o perie rotativă te poți aranja singură acasă.

  1. Utilizarea facilă

Este ușor de folosit, după ce capeți o minimă experiență și poți fi gata în câteva minute. În plus, tehnica a evoluat foarte mult în ultima vreme și majoritatea modelelor sunt gândite astfel încât să le poți folosi cât mai ușor.

  1. Versatilitatea

Fie că vrei bucle sau că vrei să îți îndrepți părul, peria rotativă este potrivită pentu toate tipurile de păr, fie el, creț, drept, moale, des, lung sau de lungine medie.

  1. Blândețea față de părul tău

Riscul de a-ți deteriora părul este extrem de scăzut deoarece îți poți aranja părul fără a folosi tratamente chimice și astfel firul nu se va deteriora sau rupe. Cu toate acestea, pentru că peria acționează pe bază de căldură este recomandat să folosești, înainte să începi coafarea, un produs antitermic, care să îți protejeze părul. De asemenea, experții sunt de părere că ar trebui să folosești peria rotativă de două-trei pe săptămână.

  1. Obținerea unei coafuri cu bucle

Dacă îți plac buclele și vrei să te bucuri cât mai mult de ele, sigur peria rotativă este pentru tine. Mai mult, după utilizare, părul tău va străluci, va fi mătăsos, va avea un aspect sănătos și nu se va mai electriza.

  1. Îndreptarea părului

Nu doar că îți poți  bucla părul, ci îl poți și îndrepta. De ce nu ai alege o placă de păr pentru asta? Pentru că, de cele mai multe ori, placa reduce volumul părului deoarece este poziționat între acele două dispozitive care îl vor aplatiza. Atunci când îl îndrepți cu o perie rotativă, în schimb, doar îl perii, iar această acțiune crește volumul părului.

  1. Salvarea spațiului

Avem tendința de a achiziționa multe obiecte și produse de îngrijire personală, iar spațiul nostru de depozitare este limitat. O perie rotiativă este mai compactă decât un ondulator, de exemplu, așa că salvezi spațiu. Dacă vrei să o iei cu tine în concediu sau în călătoriile de serviciu, ocupă foarte puțin loc în bagaj, așa că poți arăta la fel de bine oriunde te-ai afla.

Dacă nu ai folosit până acum și nu știi cu ce să începi, poți să încerci o perie rotativă de la Rowenta.

 

Ultima oră

Comentariul meu