FOTO Podul peste Cibin se redeschide la finalul lui mai - Traficul auto se mută temporar pe celelalte două benzi

Lucrările la Podul peste Cibin de pe Șoseaua Alba Iulia se apropie cu pași repezi de final, iar acest lucru se poate întâmpla, în funcție de condițiile meteorologice, mai repede decât termenul prevăzut inițial. Urmează ca în perioada următoare, circulația să fie mutată pe partea din aval a podului pentru a se realiza ultimele lucrări.

Șoferii nu vor mai trebui să îndure aglomerația pentru mult timp, deoarece lucrările de modernizare a podului se află pe ultima sută de metri. În prezent, a fost turnat un strat asfaltic ce are ca rol protejarea hidroizolației de pe pod, iar în următoarea perioadă urmează să se toarne deasupra acestuia încă două straturi de asfalt. De asemenea, se vor finaliza și trotuarele destinate pietonilor. „În momentul acesta se toarnă protecția peste hidroizolație, betonul pe trotuare și urmează montarea rosturilor de dilatație, a parapeților direcționali, a parapetului pietonal și vopsirea elementelor de beton” a declarat Vasile Bălănean, managerul de proiect al firmei Geiger care coordonează lucrările de la podul peste Cibin.

Circulația va fi mutată pentru o perioadă pe partea din aval a podului

Până la momentul în care șoferii se vor putea bucura de cele patru benzi destinate circulației în ambele sensuri, va mai exista o mutare a acesteia pe partea din aval a podului, pe benzile recent modernizate dintre Kaufland și Euroil, spre strada Malului. Nu se cunoaște o dată exactă în acest sens, date fiind condițiile meteo care nu permit efectuarea anumitor lucrări, dar ne putem aștepta ca până la finalul săptămânii viitoare, aceste două benzi să fie utilizate temporar.

„Circulația va fi mutată unde se lucrează în prezent, însă termenul nu depinde de noi deoarece există alte firme care se ocupă și depind condițiile meteo. Trebuie sudat, iar dacă plouă nu se poate realiza acest lucru. Dacă e vremea bună, săptămâna viitoare ar trebui să fie gata partea din aval a podului. Aceasta va fi deschisă definitiv” a mai precizat Vasile Bălănean.

Podul se va redeschide complet circulației până la finalul lunii

Lurările vor continua pentru modernizarea ambelor părți și efectuarea ultimelor retușuri necesare. „Se va da drumul la circulație definitiv pe partea asta, dinspre strada Malului și se montează rosturile de dilatație pe partea cealaltă. Mai avem de turnat asfalt pe trotuare acolo, vopsire părți de beton și de finalizat pista de biciclete. Termenul nou stabilit după întreruperea din iarnă este 17 iulie sau august pentru finalizarea tuturor lucrărilor, însă podul va fi finalizat mult mai repede pentru circulație, până la finalul lunii mai” a completat sursa citată.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică