fanii echipei fc u craiova vor veni la sibiu în mod organziat - suspendarea de șase etape a expirat

FCU Craiova va putea avea o galerie organizată la meciul de la Sibiu, cu FC Hermannstadt, care programat luni, 8 mai, de la ora 16.30.

După decizia Comisiei de Disciplină a Federației Române de Fotbal, din 15 februarie, galeria echipei FCU Craiova 1948  a fost interzisă la șase jocuri disputate în deplasare sau pe teren neutru, pentru scandări xenofobe la meciul cu Sepsi Sf. Gheorghe.

Partida Sepsi – FC U Craiova 1948, din runda 23 a sezonului regular a fost întreruptă de arbitrul Andrei Chivulete, în minutul 26, la 0-0, după scandările xenofobe ale ultrașilor olteni.

În primă instanță, Comisia de Disciplină a dictat 3-0 la „masa verde” pentru Sepsi. FCU Craiova a făcut recurs, iar Comisia de Apel a dispus rejucarea partidei, iar Sepsi s-a impus cu 4-0,

În ciuda suspendării, fanii formației din Bănie au fost pe cont propriu în câteva deplasări, una dintre chiar la meciul cu Hermannstadt, din etapa a 30-a, ultima din sezonul regular, când Sibiul s-a impus cu 1-0. Circa 1000 de fani craioveni îmbrăcați în negru au fost prezenți atunci pe Stadionul Municipal, dar aceștia nu au putut afișa însemnele clubului condus de Adrian Mititelu.

FCU Craiova este lider în play-out, cu 31 de puncte și are șanse mari să prindă barajul pentru Conference League. FC Hermannstadt. Echipa lui Nicolo Napoli și-ar asigura o clasare între primele patru locuri cu încă trei puncte în ultimele trei runde, pentru că ar devansa cel puțin una dintre contracandidatele cu licență UEFA, FC Voluntari și FC Botoșani. Ies din calcule Petrolul, Hermannstadt, U Cluj și Chindia, echipe care nu au aplicat pentru cupele europene.

Ultima oră

Comentariul meu