Cazul studentei dispărută la Sibiu bate pasul pe loc – Un coleg al Angelikăi a avut nevoie de consiliere psihologică

Au trecut aproape 3 luni de la dispariția studentei de la Teologie din Sibiu. Dispariția ei este plină de mister, cazul său fiind subiectul multor discuții. Dispariția nu a afectat doar familia, și a lăsat un semn asupra colegilor și profesorilor săi. 

Potrivit informațiilor disponibile până la acest moment, Angelika Maurer a părăsit de bunăvoie căminul unde locuia și și-a aruncat telefonul și portofelul în pădurea Dumbrava, după care nu a mai dat niciun semn de viață. Au urmat ample căutări organizate de autorități și voluntari, dar până în prezent, nu a fost găsită nicio urmă a Angelikăi.

Citește și: Dispariția Angelikăi Maurer, învăluită în mister – Căutată de două luni în Sibiu, studenta e de negăsit – „M-am întâlnit cu ea înainte să plece”

Angelika era studentă la Departamentul de Teologie Protestantă din cadrul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu, iar această informație a ridicat mai multe întrebări cu privire la motivațiile dispariției sale. Cu toate acestea, nici la facultate nu s-au găsit indicii cu privire la motivul sau locația dispariției sale.

VEZI AICI IMAGINI DIN ZIUA DISPARIȚIEI 

Poliția nu are informații noi

Autoritățile locale ne-au transmis că nu mai există informații noi legate de studentă. Căutările realizate până acum nu au dat rezultate, iar alte căutări nu sunt planificate. Ștefan Tobler, directorul Institutului de Teologie Protestantă Sibiu, ne-a spus că poliția nu a mai venit la Institut în ultima perioadă, iar informații noi nu au mai primit.

„Nu știm nimic nou, nu mai am nicio informație, nicio contactare, nimic. De două ori a venit poliția aici, acum o lună când au fost căutările, dar acum nu a mai venit” ne-a spus acesta.

Citește și: Noi detalii despre studenta dispărută la Sibiu – Mărturii de la colegii de cămin – Angelika era o persoană retrasă

Un student de la Institut a apelat la psiholog 

Deși timpul a trecut, dispariția studentei a lăsat un semn adânc asupra colegilor săi, unul dintre ei apelând la un psiholog pentru a trece peste acest moment dificil. Acum toți studenții sunt bine, susține directorul, iar cursurile și activitățile din Institutului de Teologie Protestantă au revenit la normal.

„Cursurile îi ajută pe studenți să se gândească la momentul de acum și nu să rămână cu gândurile la lucruri rele, să reia viața obișnuită de toate zilele. Viața merge mai departe. Cine a avut nevoie dintre studenți, s-a dus la un preot, la psiholog. Eu știu de unul care a apelat la ajutor și după a depășit situația. Contribuția noastră este să mergem mai departe, astfel studenții să își reia viața lor obișnuită” ne-a spus Ștefan Tobler, directorul Institutului de Teologie Protestantă Sibiu.

Citește și: Noi detalii despre studenta dispărută la Sibiu – Angelika lipsea de la examene – Profesor: ”Nu cred că s-a sinucis”

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică