VIDEO Realizările lunii aprilie la Consiliul Județean Sibiu - Finalizarea Secției de Neurologie, festival de muzică populară și conferință antidrog

Consiliul Județean Sibiu a postat bilanțul pentru luna aprilie a anului 2023. Printre cele mai importante proiecte se numără finalizarea modernizării Secției de Neurologie, lansarea proiectului „Energie regenerabilă și eficiență energetică pentru dezvoltarea durabilă” și Festivalul – Concurs al cântecului Popular Românesc „Lucreția Ciobanu” ediția a VI-a.

În luna aprilie, Consiliul Județean Sibiu a finalizat modernizarea și echiparea Secției de Neurologie. Investiția a fost de 40 de milioane de lei din fonduri PNDL și buget CJ Sibiu. Au început lucrările pentru reabilitarea clădirii Școlii Generale nr.22 din curtea Spitalului de Psihiatrie. Școala modernizată va avea peste 250 de elevi cu deficiențe. Proiectul „Energie regenerabilă și eficiență energetică pentru dezvoltarea durabilă” a fost lansat. Valoarea proiectului este de 222.263 euro, iar finanțarea s-a realizat cu granturi SEE și norvegiene.

Festival de muzică și conferință antidrog

În luna aprilie, a avut loc Festivalul – Concurs al cântecului Popular Românesc „Lucreția Ciobanu” ediția a VI-a. La îndrăgitul eveniment au participat zeci de interpreți și membrii Ansamblurilor „Cindrelul -Junii Sibiului”, „Veteranii Junii Sibiului” și „Ceata Junilor”.

Conferința „DA vieții, fără droguri” a adunat 4.500 de elevi din Sibiu și Mediaș. Sesiune a fost de informare și conștientizare despre riscurile consumului și traficului de droguri, iar participanții au asistat la mărturi cutremurătoare ale unor foști consumatori de droguri.

Citește și: Poveștile cutremurătoare a trei foști consumatori de droguri, la Sibiu – Alexandra, sechestrată și umilită într-o casă părăsită

Ambasadorul Republicii Turcia a fost în vizită la Consiliul Județean, însoțit de reprezentanți ai Asociației Oamenilor de Afaceri Turci (TIAD). Discuțiile purtate au vizat: preocupările TIAD pentru sprijinirea oamenilor de afaceri turci din Județul Sibiu și posibilități de investiții în proiecte de dezvoltare din Județul Sibiu. Tot în luna aprilie, s-au împlinit cinci ani de parteneriat dintre Județul Sibiu și regiunea poloneză Wielkopolska.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu