simulatorul care îți arată ce se întâmplă după moarte - experiență trăită cu ajutorul realității virtuale
Sursa foto: Adevărul

Momentul morții poate fi redat prin intermediul realității virtuale. Această experiență poate fi trăită cu ajutorul unui simulator.

simulatorul care îți arată ce se întâmplă după moarte - experiență trăită cu ajutorul realității virtuale

Cei care au fost curioși să vadă ce simți atunci când mori au avut ocazia de a trece prin această experiență înfiorătoare, cu ajutorul unui simulator. Artistul Shaun Gladwell a oferit un adevărat spectacol denumit „Passing Electrical Storms” ( furtunile electrice trecătoare) la Galeria Națională Victoria din Melbourne, evocând procesul morții prin „tehnologii medicale”, potrivit Adevărul.

Momentul morții, descris de cei care l-au experimentat

Aparatul poate fi testat în cadrul expoziției.

De fapt este ceva destul de agitat. Doctorii încearcă să te readucă la viață, un pat care vibrează și plutit în spațiu.”, a scris un TikToker, care a trecut prin această experiență.

Idee pare una atât de înspăimântătoare, încât pe unii îi sperie de-a dreptul. În videoclip-ul postat de acesta, pe Tiktok, se vede cum unor oameni parcă nu le vine a crede ceea ce văd. Un privitor întreabă dacă este vorba despre „avatare” ale unor persoane.

Bărbatul, pe nume Marcus, cunoscut sub numele de croom12, a admis că experiența poate genera anxietate, însă există posibilitatea de a renunța în orice moment.

Creatorul Shaun Gladwell a spus că lucrarea sa a fost inspirată de filozofi precum Jean Baudrillard, Michel Foucault și David Chalmers, potrivit New York Post.

Simularea morții, ca o experiență ultimelor minute de viațăeste o meditație asupra efemerității vieții individualePentru mine, nu este totul sumbru, ci un spectru de culori și dispoziții”, a declarat el, jurnaliștilor.

Simulatorul îi ghidează pe participanți la momentul dintre un stop cardiac, până la moartea clinică. Vizitatorii galeriei sunt instruiți să se întindă pe un pat de spital fals și sunt conectați la monitoare.

Te face să te gândești la ceea ce se întâmplă după moarte. De asemenea, îți dă un sentiment al amplorii ambelor universuri: în interiorul și în afara corpului nostruÎn primul rând, te face să te minunezi de posibilitatea vieții.”, a mai spus Marcus despre experiența sa.

Experiența le permite utilizatorilor chiar să își privească, de sus, propriile trupuri neînsuflețite.

Marcus a dezvăluit că s-a simțit „puțin copleșit” după ce a ieșit din realitatea virtuală, dar per total a fost „uimit” de arta creată de Gladwell. Și nu este pentru prima dată când artistul lansează o expoziție provocatoare. În 2017, o altă simulare de-a sa de realitate virtuală, numită „Orbital Vanitas”, le-a permis utilizatorilor o călătorie în interiorul unui craniu uman.

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică