se modifică tarifele de parcare la stadionul municipal - de la doi lei pe oră în zilele normale și zece lei pe oră în cele cu meciuri

Tarifele de parcare practicate la Stadionul Municipal Sibiu urmează să se modifice. Un proiect de hotărâre în acest sens se află în dezbatere publică, sibienii fiind invitați să își spună părerea. 

Stadionul Municipal Sibiu a fost inaugurat în luna decembrie a anului trecut, momentul fiind unul extrem de important pentru toți sibienii. „Bijuteria” orașului a fost construită cu peste 200 de milioane de lei, banii venind exclusiv de la bugetul local. Acesta a fost și motivul pentru care, în luna ianuarie a acestui an, mai multe persoane au semnat o petiție prin care au cerut municipalității să modifice tarifele de parcare din interiorul arenei, pe considerentul că sunt prea mari. 

Citește și: Sibienii cer modificarea tarifelor pentru parcarea de la stadion

Zece lei pe oră, acesta era tariful pe care sibienii l-au plătit în ultimele luni dacă și-au lăsat mașinile în locurile de parcare din incinta stadionului. „Stadionul Municipal Sibiu a fost construit din bani publici, indiferent că vorbim despre fonduri europene sau bani din bugetul local. Prețul exorbitant practicat pentru o oră de parcare în incinta stadionului este de 10 lei/oră, ceea ce duce ca această parcare să fie la un preț cel puțin dublu decât în orice centru al oricărei capitale europene pentru o zi de parcare (24h), adică 240 lei”, spunea, în ianuarie, inițiatorul petiției.

se modifică tarifele de parcare la stadionul municipal - de la doi lei pe oră în zilele normale și zece lei pe oră în cele cu meciuri

Noi tarife pentru parcarea de la Stadion

Primăria a regândit tarifele de la stadion, urmând ca acestea să fie modificate în curând. Deocamdată, un proiect de hotărâre care vizează modificarea taxelor de utilizare a arenei se află în dezbatere publică. 

Potrivit raportului de specialitate, va fi introdusă o „taxă de parcare progresivă” în funcție de durata parcării. În zilele de meci, vor fi practicate alte prețuri. De asemenea, se introduc abonamentele. 

Astfel, sibienii care își lasă mașinile în parcarea de la Stadionul Municipal vor plăti 2 lei/oră în primele două ore și 3 lei/oră în următoarele ore. În zilele în care se desfășoară evenimente sportive și culturale, taxa de parcare va fi de 10 lei/oră. Taxa pentru abonamentul de parcare fără loc rezervat, valabil doar pentru parcarea supraterană, amenajată sub Peluza Nord, care se suspendă în zilele de meci, va fi de 250 lei/lună/autoturism.

Persoanele fizice sau juridice interesate pot depune în scris, până la data de 15 mai, propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare cu privire la acest proiect. Propunerile pot fi depuse la adresa de e-mail pms@sibiu.ro sau Petric la sediul Primăriei Municipiului Sibiu din Piața mare, camera 8. 

Ultima oră

Comentariul meu