se măresc tarifele la baia populară sibiu - primăria: „la alte centre din țară, prețurile sunt mai ridicate”

Tarifele practicate la Baia Populară Sibiu vor crește, potrivit unui proiect de hotărâre pus în dezbatere publică. Prețurile se măresc din cauza inflației, municipalitatea argumentând că la alte centre din țară, care oferă servicii similare, tarifele sunt mai ridicate. 

Baia Populară Sibiu, cel mai vechi SPA din România, s-a redeschis în anul 2021, în urma finalizării lucrărilor de reabilitare și modernizare. Numărul persoanelor care vin să se relaxeze aici este în continuă creștere, spun reprezentanții primăriei care adaugă că, de la deschiderea din 2021, tarifele practicate nu au mai fost modificate. De la acea dată, prețurile la utilități și la alte consumabile au crescut constant, motiv pentru care este nevoie ca și tarifele propuse să se mărească. 

„Având în vedere că, în urma unei analize de piață a tarifelor practicate la alte centre din țară care oferă servicii similare sunt mai ridicate, precum și creșterea indicelui de inflație, apreciem ca oportună adoptarea unei hotărâri de către Consiliul Local, în sensul ajustării tarifelor practicate în cadrul Serviciului Public Baia Populară Sibiu”, se arată în raportul de specialitate care însoțește proiectul de hotărâre aflat în dezbatere publică. 

se măresc tarifele la baia populară sibiu - primăria: „la alte centre din țară, prețurile sunt mai ridicate”

Cresc prețurile la Baia Populară

În prezent, adulții care vor să petreacă o oră și jumătate în bazin plătesc 20 de lei, pe când copiii, elevii, studenții, persoanele cu handicap și pensionarii plătesc 10 lei. În fiecare caz, prețurile se vor scumpi cu 5 lei, astfel că sibienii vor plăti 25 lei, respectiv 15 lei. 

Trei ore la saună/salină costă 30 de lei în cazul adulților și 20 lei în cazul copiilor, elevilor, studenților, persoanelor cu handicap și pensionarilor. Și în acest caz, tarifele vor crește tot cu 5 lei. Pentru a folosi sala de fitness, timp de trei ore, prețurile vor crește tot cu 5 lei. 

Abonamentul lunar la bazin costă, în prezent, 300 de lei pentru adulți, respectiv 150 de lei pentru copii, elevi, studenți, persoane cu handicap și pensionari. Tarifele se măresc la 350 lei, respectiv 180 lei. Un abonament cu 10 ședințe, valabil 2 luni, va costa 200 lei în cazul adulților, și 100 lei în cazul celorlalte categorii de persoane. 

Abonamentul lunar la saună (3 ore pe zi) costă, în prezent, 400 lei/adult și 300 lei în cazul celorlalte categorii de persoane. După aprobarea noilor tarife, aceștia vor plăti 450 lei, respectiv 350 lei. 

Un abonament cu full-acces pe lună va costa 600 lei în cazul adulților și 450 lei în cazul copiilor, elevilor, studenților, persoanelor cu handicap și pensionarilor. 

Un bilet cu full-acces pe zi va costa 70 lei/adult (față de 60 lei cât este în prezent), respectiv 60 lei/copil/student/elev/persoană cu handicap/pensionar (față de 50 lei cât este în prezent). 

Prețul masajului de relaxare, pe pat cu pietre jad și aqua relax se mărește cu 10 lei, pe când cel terapeutic, cu 20 lei. 

Taxa pentru pierderea brățării de acces rămâne neschimbată, și anume 50 de lei. Taxa pentru cursuri/eveniment organizate la Baia Populară crește de la 100 lei/oră la 120 lei/oră. Parcarea va costa în continuare 3 lei/oră. 

Tarifele au fost puse în dezbatere publică, astfel că persoanele fizice sau juridice interesate pot depune în scris, până la data de 15 mai, propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare la adresa de e-mail pms@sibiu.ro sau letric la sediul primăriei din Piața Mare. 

Ultima oră

Comentariul meu