Scandalul din Primăria Cristian continuă - Funcționarul hărțuit la locul de muncă acuză primarul și secretarul general de complot

Un angajat al Primăriei Cristian susține că este hărțuit la locul de muncă, atât el cât și alți angajați. Mai exact, Ștefan Claudiu, arhitect șef, acuză Primarul Ioan Seuchea și secretarul primăriei Cici Șchiau de hărțuire la locul de muncă.

Funcționarul public spune că hărțuirea la locul de muncă s-a agravat o dată cu publicarea articolului referitor la acest subiect, din data de 26 aprilie(DETALII AICI). Angajatul susține că în răspunsul primarului oferit pentru Ora de Sibiu, acesta l-a încurcat cu un alt angajat al Primăriei.

„Ca urmare a celor relatate de primarul din Cristian, Ioan Seuchea, se pare că mă confundă cu colega transferată din Constanța care, de câteva luni de zile, are parte de un regim mai rău decât al meu la locul de munca. De altfel, primarul Ioan Seuchea, se comporta ca la propria fermă de vaci pe care o deține. Stimatul primar Ioan Seuchea, trebuia să precizeze cum acesta își bate joc de propriul aparat de specialitate, nepromovând în gradul profesional cei cinci funcționari care îndeplinesc condițiile prevăzute de lege și cum și-a bătut joc de alți funcționari, ținându-i nepromovați în gradul profesional timp de zece ani”, spune funcționarul.

Angajații susțin că primarul „le-ar îngrădi” drepturile pe care le au funcționarii publici, cu toate că îndeplinesc condițiile prevăzute de lege.

„Este inadmisibil ca primarul Ioan Seuchea să ne limiteze drepturile de funcționari publici, nepromovând în gradul profesional, funcționari care îndeplinesc condițiile prevăzute de lege de acum 2-3 ani de zile, astfel, ne „văduvește” de gradul profesional, fără nici o bază legală, doar că nu vrea domnia sa, căci are impresia și doar impresia, că nici unul dintre noi nu îndrăznește să își ceară drepturile, că dumnealui este stăpânul fermei, comunei și a primăriei”, spune Ștefan Claudiu, angajat al Primăriei Cristian.

Citește și: Scandal în Primăria din Cristian – Un funcționar susține că este hărțuit la locul de muncă – Un act fals, „mărul discordiei”

„Complot” între primarul și secretarul general din Cristian

Funcționarul acuză primarul de complot cu secretarul general, Maria-Cici Schiau. „Deși i-am argumentat temeinic primarului Ioan Seuchea că secretarul general al comunei a atentat implicit la viață privată a domniei sale, acesta se complace în situația asta doar de frică, așa cum a precizat Maria-Cici Schiau că îl are la mână și să nu îndrăznească să o tragă la răspundere căci îl va face praf”, susține angajatul.

În urma unor conflicte asemănătoare, alți trei funcționari publici ar fi demisionat. Acestora nu li s-au semnat actele administrative necesare pentru promovare. De asemenea, bărbatul susține că au fost sancționați abuziv, le-au fost date „calificative după ureche” și a sancționat abuziv o angajată de la Urbanism pentru HCL -ul care îi aparține secretarului general al comunei.

„Primarul și secretarul general al comunei Maria-Cici Schiau împreună cu domnia sa m-au amenințat că îmi taie din salariu și că ne da afara pe mine și pe alți colegi de ai mei de la urbanism și alte departamente, dacă nu întocmim acte cum vor domniile lor și dacă ne mai cerem drepturile. De altfel secretarul general al comunei a adus atingere gravă demnității publice a colegei mele, prin expresii și cuvinte jignitoare”, adaugă funcționarul public.

Ștefan Claudiu susține că va merge pe căi legale până i se va face dreptatea, dacă primarul Ioan Seuchea în colaborare cu preotul din Șelimbăr, Ioan Schiau și soția acestuia, secretarul general Maria-Cici Schiau, continuă să îi mai amenințe și să îi hărțuiască la locul de muncă.

Ora de Sibiu a încercat să îl contacteze pe primarul din Cristian, însă nu a primit niciun răspuns.

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică