foto accident la locul de joacă de la păstrăvăria tatu sadu - copil rănit după ce o bară i-a căzut peste braț
Weekend-ul trecut a fost unul în care sibienii au căutat locații să se relaxeze în minivacanța de 1 Mai. Însă, pentru Cristian și familia lui o plimbare la păstrăvăria Tatu din Sadu s-a transformat într-o zi de coșmar, care a rezultat cu internarea unuia dintre copii la spital.
Update
Tatăl băiețelului a depus plângere, marți, 2 mai, la Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu. „Vă informăm că, în cursul zilei de 2 mai a.c., la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, a fost înregistrată o plângere în legătură cu aspectele prezentate, urmând ca, la nivelul Poliției Orașului Cisnădie, să fie desfășurate cercetări în vederea stabilirii situației de fapt și aplicării măsurilor legale în consecință, conform competenței”, transmite purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Elena Welter.
Știre inițială
Sibianul Cristian Dan, împreună cu familia, a mers duminică, 30 aprilie, în jurul orei 17:00, la Păstrăvăria „Tatu” din Sadu în scopul de a cumpăra pește. După ce au mers pe la bazine și s-au interesat de prețuri, copiii au vrut să meargă la locul de joacă. La scurt timp, unul dintre copii s-a accidentat grav. Unul dintre echipamentele de la locul de joacă implică și mai multe bare metalice de care cei mici se pot prinde. În acest caz, copilul s-a prins de una dintre barele respective, care s-a desprins și i-a căzut peste mână.
foto accident la locul de joacă de la păstrăvăria tatu sadu - copil rănit după ce o bară i-a căzut peste braț foto accident la locul de joacă de la păstrăvăria tatu sadu - copil rănit după ce o bară i-a căzut peste braț
„Copilul meu cel mic, în vârstă de 9 ani, a vrut să se cațere pe echipamentul de joacă de tip traversare cu bare metalice. În momentul în care s-a prins de prima bară din ansamblu, aceasta a cedat, a căzut cu tot cu copil, iar acesta a început să țipe și să acuze dureri acute la degetul mare de la mâna dreapta. Bara fusese prinsă de grinda de lemn doar în doua holșuruburi. Unul a rămas prins de aceasta, pe al doilea l-am găsit pe jos, în nisip, în locul de unde s-a desprins bara”, spune Cristian, tatăl copilului.
Băiatul a fost internat alături de mamă la Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu cu fractură, unde în cursul dimineții de 1 mai 2023 a fost operat. Fractura decolare metafizo-epifizara metacarp I drept cu importanță deplasare, conform radiografiei. „Copilul va avea nevoie de luni de zile de recuperare, perioada în care copilul va avea dificultăți în a-și scrie temele si a practica in continuare boxul, sport pe care îl face de aproximativ doi ani de zile și unde culmea, nu s-a accidentat niciodată”, spune tatăl.
foto accident la locul de joacă de la păstrăvăria tatu sadu - copil rănit după ce o bară i-a căzut peste braț

„Ați consumat ceva sau ați venit doar la plimbare?”

Tatăl copilului nu a fost deranjat doar de întâmplarea nefericită, ci și de comportamentul managerului locației, dar și al proprietarului Tatu Sadu care le-ar fi reproșat de mai multe ori că nu au consumat nimic și, pe deasupra fac și scandal.
„Nici domnul Tatu și nici însoțitorul alături de care s-a prezentat n-au manifestat niciun fel de empatie, nu s-au oferit nici măcar să sune la Salvare. Au fost interesați strict de partea materială, au vrut să știe dacă le-am făcut sau nu vreo vânzare. Ați consumat ceva sau ați venit doar la plimbare?” ne-a întrebat patronul locației. Într-adevar, n-am consumat cafea sau altceva pentru că am venit să cumpărăm păstrăv, nu cafea. Orice om cu puțina inteligență nu ar fi cumpărat mai întâi păstrăvul și apoi să se plimbe cu el în plasa pe la locul de joaca. Noi am intenționat să petrecem puțin timp în locație, iar după ce copiii s-ar fi săturat de stat, luam păstrăvul și plecăm. Nu ar fi fost prima oară când cumpărăm de acolo, dar după accidentul copilului și atitudinea domnului Tatu, nouă nu ne-a mai ars de cumpărat păstrăv ci nu am știut cum să ajungem mai repede la spital cu copilul care țipa de durere”, spune sibianul.
foto accident la locul de joacă de la păstrăvăria tatu sadu - copil rănit după ce o bară i-a căzut peste braț

Managerul păstrăvăriei: „Dacă nu respectă regulile, părinții răspund”

Managerul păstrăvăriei susține că parcul este autorizat și că cel mai probabil de bare s-au mai prins și adulți, din acest motiv bara s-a desprins. Cu toate acestea, managerul spune că părinții răspund de incidentele care apar la Păstrăvăria Tatu Sadu.
„Parcul este certificat autorizat. Există un regulament la intrarea în parc. Copiii trebuie supravegheați de părinți. Domnul spune că s-a desprins o bară de tracțiune și a venit cu gura mare la noi, le-am spus că în regulament spune că dacă copilul cade într-un lac, părintele răspunde. Pancarta este amplasată chiar înainte de a intra în parc și este încă una și în păstrăvărie. Dacă nu respectă regulile și nu au grijă, ei răspund. Dacă se lovea în parc, chema primarul? Mie îmi pare rău de copil. Am verificat dacă mai sunt și altele care se mișcă și cea care s-a desprins a avut patru șuruburi”, spune managerul Păstrăvăriei Tatu Sadu, Nicolae Minea.
foto accident la locul de joacă de la păstrăvăria tatu sadu - copil rănit după ce o bară i-a căzut peste braț
Luni dimineața, sibianul a mers din nou la Păstrăvăria Tatu Sadu pentru a verifica dacă este regulamentul afișat, însă contrar a ceea ce au spun reprezentanții locației, bărbatul spune că nu există un afiș. Managerul păstrăvăriei a trimis, în schimb o fotografie cu regulamentul care vizează parcul pentru copii.
foto accident la locul de joacă de la păstrăvăria tatu sadu - copil rănit după ce o bară i-a căzut peste braț
Cu toate acestea, sibianul spune că va merge la Serviciul Județean de Medicină Legală și va continua toate acțiunile astfel încât să se facă dreptate.
 

Ultima oră

Comentariul meu