înșelăciune la poșta română cu pachete false - zeci de români au fost păcăliți

Foarte mulți români au primit mesaje în care erau anunțați că au de ridicat colete, dar adresa de facturare este greșită, așa că erau puși să completeze adresa de livrare.

„Mii de email-uri frauduloase în care oamenii sunt notificaţi că pachetul lor nu a putut fi livrat din cauza neachitării unei taxe vamale de 3,54 lei au fost trimise începând de duminică către ţinte din România de pe IP-uri care aparent provin din Statele Unite ale Americii.

Mesajul primit îndeamnă ţintele să acceseze un link pentru a finaliza plata şi a li se confirma expedierea coletului. După accesarea link-ului, victimele le oferă atacatorilor datele lor bancare, care pot fi folosite mai apoi de către hackeri pentru a goli conturile compromise” , conform informațiilor din comunicatul transmis publicității de către Poșta Română, scrie știrilekanald.ro

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au dispus urmărirea penală faţă de 11 persoane şi au propus arestarea preventivă pe numele unui inculpat, după ce grupul infracţional pe care aceştia l-au constituit a convins 32 de persoane să vireze bani în unele conturi sub promisiunea că vor avea un profit garantat. Prejudiciul în acest caz depăşeşte 1,6 milioane lei. Suspecţii, din România şi Republica Moldova, au beneficiat de susţinerea unor persoane cu notorietate.

Ultima oră

Comentariul meu