harta șpăgii în spitalele din românia - sibiu, la coada clasamentului
Sursă foto: Vetromani

Un clujean a realizat Harta Șpăgii din spitalele din România. Conform acesteia, obiceiul nu este foarte popular în Sibiu, orașul nostru clasându-se la coada clasamentului. 

Dragoș Vana, fondatorul site-ului Graphs.ro, a realizat Harta Șpăgii în spitalele din România, colectând datele în Mecanismul de Feedback al Pacientului. „Sunteți pregătiți pentru Harta Șpăgii? După cum știți în ultima vreme am procesat datele din Mecanismul de Feedback al Pacientului. Vreau să fac un proiect mai mare, separat de Graphs, doar cu acestea. Dar între timp era păcat să mă bucur doar eu de ele, așa că poftiți la date” a transmis Dragoș Vana pe pagina sa de Facebook.

harta șpăgii în spitalele din românia - sibiu, la coada clasamentului
Sursă foto: Facebook/ Dragos Vana

Sibiu la coada clasamentului

În Sibiu, obiceiul șpăgii în spitale este destul de rar, fiind situat la categoria spitalelor care stau cel mai bine la acest capitol. Harta Șpăgii arată în ce județe din România personalul medical a cerut mită și în ce procente, conform răspunsurilor date de pacienți.

Astfel, cea mai mare problemă a șpăgii din spitale se găsește în județul Teleorman (8,11%) și județul Giurgiu (7,55%), urmat de județul Olt (5,08%), Argeș (4,95%) și Brăila (4,5%). La capul opus, cel mai bine la acest capitol stau: Covasna (0,47%), Alba (0,59%), Brașov (0,66%), Cluj (0,71%) și Sibiu (0,76%).

 

 

Ultima oră

Comentariul meu