foto drumeție cu bicicleta pe colinele din gușterița - traseu fără câini care să te fugărească

Sibiul este „bogat” în trasee de biciclete, dar și în cele destinate drumeților care petrec timpul liber pe colinele din jurul orașului sau pe munte. Cum primăvara și-a intrat în drepturi, o plimbare cu bicicleta este ideală, mai ales când soarele strălucește puternic, însă temperaturile nu sunt atât de ridicate încât traseul să devină unul solicitant.

Minivacanța de 1 Mai a fost prilejul perfect pentru o plimbare cu bicicletele pe Traseul cicloturistic Gușterița 3, un traseu de 15 kilometri, cu o dificultate medie. Zonele cu pante mai accentuate și micile probleme de orientare care pot apărea pe parcursul traseului pot face ca pentru un începător să pară un traseu mai dificil, dar la fel de spectaculos. Traseul începe din dreptul intrării în curtea bisericii Evanghelice Guşteriţa și este perfect pentru bicicliștii care locuiesc în zona aceasta a orașului deoarece nu mai este nevoie să străbați „forfota” din Centru, cum este în cazul traseelor din Pădurea Dumbrava sau Rășinari.

foto drumeție cu bicicleta pe colinele din gușterița - traseu fără câini care să te fugărească
Sursa foto: Bike Map

foto drumeție cu bicicleta pe colinele din gușterița - traseu fără câini care să te fugărească

Motocicliștii enduro, mai disciplinați

Pentru o porțiune bună din drum, Traseul Gușterița 2 și Traseul Gușterița 3 se suprapun. Însă, dacă Traseul 2 merge înainte spre fosta Fermă Gușterița, pentru traseu ales de noi, am continuat să pedalăm pe drumul din dreapta, spre Adăpostul de Câini „Animal Life” și Adăpostul Comunitar. Pe acest drum sunt probabilități mari să te întâlnești cu pasionații de Enduro, mai ales că în zonă se află spațiul destinat lor, unde se distrează în timpul liber sau se antrenează pentru competiții.

De data aceasta, am observat că motocicliștii sunt atenți când circulă în apropierea bicicliștilor și, de cele mai multe ori, nu încearcă să „se dea în spectacol”. Merg încet astfel încât să nu lase un nor de fum în urma lor și păstrează distanța față de bicicliști. Mai mult, pot reprezenta și un punct de atracție pentru cei care vor să facă un scurt popas. ATV-urile, tractoarele și mașinile nu lipsesc nici ele de pe drumul spre adăposturile de câini, însă prezența acestora nu sunt deranjante.

foto drumeție cu bicicleta pe colinele din gușterița - traseu fără câini care să te fugărească

Slabe șanse să întâlnești câini ciobănești

Înainte de Adăpostul de Câini se face un drum forestier care intră în pădure. Traseul este marcat pe mai mulți copaci cu simbolul crucii roșii pe fundal galben, respectând codul de culoare pentru aceste zone. Zona de pădure este mai aventuroasă și în același timp mai răcoroasă – „o gură de aer proaspăt”. Stejarii înverziți acoperă traseul cu umbra lor și îl fac să arăte aproape idilic. Traseul este cu atât mai potrivit pentru perioada verii, fiind unul umbros.

Este un traseu potrivit atât pentru persoanele care vor să se plimbe cu bicicleta singure, traseul fiind unul destul de sigur. Spre deosebire de alte trasee din județul Sibiu, pe Traseul Gușterița 3 șansele să te întâlnești cu câini ciobănești sunt destul de slabe. Totodată, este un traseu plăcut și pentru cupluri sau familii, dată fiind dificultatea medie a acestuia.

foto drumeție cu bicicleta pe colinele din gușterița - traseu fără câini care să te fugărească

Traseul străbate Cătunul Guşteriţa, Adăpostul de Câini, Drumul forestier principal ce străbate Pădurea Guşteriţa, partea sudică a livezilor de deasupra localităţilor Hamba şi Şura Mare și fosta fermă Guşteriţa. Coborârea nu este nici ea dificilă, odată ajunși la drumul principal ce duce spre Adăpostul de câini, motocicliștii își fac din nou apariția, semn că te apropii de oraș.

 

Ultima oră

Comentariul meu