Din Franța la Sibiu doar cu autostopul - O tânără a vizitat Muzeul Astra și a conversat în spaniolă cu localnicii

O tânără pe nume Tessa și-a propus să parcurgă peste 17.000 de kilometri, din Franța până în Australia, fără a se folosi de avion sau mașina personală. În schimb, aceasta va face autostopul până va ajunge la destinație, iar aventura sa poate fi urmărită pe rețelele sociale.

Călătoria tinerei a început în martie 2023, atunci când a decis să își părăsească țara natală în căutarea unei aventuri de neuitat. A călătorit până în prezent cu ajutorul a sute de oameni și mașini schimbate, iar în urmă cu câteva săptămâni a ajuns și în România.

Țările pe care aceasta le-a vizitat sunt Franța, Italia, Slovenia, Ungaria, România, iar în prezent aceasta își continuă călătoria în Bulgaria.

Cu aproximativ trei săptămâni în urmă, tânăra exploratoare și-a continuat călătoria în Europa și a ajuns în România, trecând granița prin Oradea și apoi străbătând mai multe orașe fascinante și pline de istorie din țară. Printre acestea se numără Cluj-Napoca, Hunedoara, acolo unde se a vizitat Castelul Corvinilor, Sibiu, Brașov, precum și București, capitala României.

@tessadoucet

France ?? en Australie ?? à pieds et en stop, je reviens sur le mois que j’ai passé en Roumanie ! ?? #pourtoi #fyp #hitchhiker #roumanie #voyage #decouverte

♬ Traveling – Kush Mody

Nu mai puțin de zece videoclipuri postate pe canalul său de TikTok sunt dedicate experiențelor sale în România. În aceste locuri, tânăra și-a petrecut timpul explorând atracțiile turistice, învățând despre istoria și cultura locală și interacționând cu oamenii din comunitatea locală.

La Sibiu, un tânăr i-a plătit cazarea

Drumul spre Sibiu s-a dovedit a fi unul distractiv pentru Tessa. Aceasta a fost ajutată de către localnicii care nu cunoșteau limba engleză, dar cu care a reușit să se înțeleagă prin a treia limbă și anume spaniola.

„În România localnicii nu vorbesc foarte bine engleză, așa că ei au vorbit în română și eu în spaniolă. Am reușit să ne înțelegem oarecum” a fost mesajul postat pe instagram de Tessa.

La Sibiu aceasta a realizat o retrospectivă a zilei, acolo unde susține că a parcurs 163 de kilometri în ziua respectivă și a schimbat patru mașini pentru a ajunge la destinație. Tot în urbea de pe Cibin, Tessa nu știa unde va înnopta, rămânând surprinsă după ce un tânăr s-a hotărât să îi plătească pentru o noapte camera de hotel.

„Nu știam unde o să dorm (încă o dată) și acest gentelman s-a oferit să îmi plătească noaptea la o cameră de hotel. Ce drăguț din partea lui, sunt șocată!” a transmis aceasta pe rețelele sociale.

Impresionată de Muzeul Astra

Șederea sa la Sibiu nu putea fi trecută cu vederea fără o vizită la Muzeul Astra, acolo de unde Tessa a plecat impresionată și pe care a ținut să îl împărtășească urmăritorilor săi.

@tessadoucet

????? Je viens de reprendre le stop après 3 semaines dans le volontariat et aujourd’hui j’ai découvert le musée en plein air d’astra à Sibiu ! Je le partage avec vous #sibiu #museum #musee #pourtoi

♬ nhạc nền – Kho Âm Nhạc Giải Trí – Kho Âm Nhạc Giải Trí

„În dimineața asta am vizitat un muzeu în aer liber. A fost foarte mare și de fapt, destul de mișto. Vă recomand să vizitați muzeul dacă vă aflați în trecere prin Sibiu. Chiar ese un loc de vizitat dacă vremea vă permite” a menționat aceasta.

Din Franța la Sibiu doar cu autostopul - O tânără a vizitat Muzeul Astra și a conversat în spaniolă cu localnicii

Din Sibiu, drumul său a continuat în Brașov și București, iar în prezent, aceasta se află în orașul Plovdiv din Bulgaria, de unde își continuă călătoria cu autostopul spre Australia. Călătoria poate fi urmărită pe canalele personale ale Tessei de instagram și TikTok.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică