csu sibiu pierde clar și meciul doi de la oradea - bihorenii conduc cu 2-0 la general

CSM Oradea s-a desprins  la 2-0 în seria cu CSU Sibiu, din semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin. Bihorenii s-au impus duminică cu  93 – 67, în al doilea joc de pe teren propriu. Seria  din semifinale va continua în Sala Transilvania din Sibiu, meciul trei fiind programat pentru data de 4 mai.

Sibiul a început excelent în meciul al doilea și a condus cu 10-4, însă Oradea a revenit și la capătul primului sfert conducea cu 22-18. CSU a jucat excelent și în prima parte din sfertul secund și a egalat în minutul 16: 26-26. Finalul de repriză a fost al bihorenilor, care s-au distanțat și la pauza mare conduceau cu 48-38. Arbitrajul a fost cu destule probleme. La 40-37, după o triplă a lui Whelan, se acordaseră și două libere, dar le-a bătut tot argentinianul, deși fusese Barro cel faultat. După ce au consultat video, arbitrii A. Faur, A. Stan și N. Dan au anulat însă liberele, după ce Whelan a fost trimis în mod greșit la linia liberelor. Cei trei arbitri au mai comis mai multe greșeli pe parcursul jocului.

csu sibiu pierde clar și meciul doi de la oradea - bihorenii conduc cu 2-0 la general

Oradea a controlat sfertul al treilea, în care s-a impus cu 26-18, astfel că bihorenii își asiguraseră deja victoria. Gazdele au controlat și ultimul sfert, profitând că Sibiul, decimată de accidentări, nu are bancă.  S-a terminat 93-67 și CSM Oradea are 2-0 la general. Pentru CSU au punctat: Whelan 15, Barro 14, Dragoste 10, S. Ionescu 10, Manchon 7, Marinelli 7, Pratt 2, Gavriloaia 2.

Seria se mută acum la Sibiu, unde meciul al treilea se va disputa pe 4 mai, de la ora 19.00. Pentru trupa lui Rinkevicius, important va fi de văzut dacă își va recupera cei mai buni jucători, Blumbers și Uță, care au entorse.

Meciul 1: CSM Oradea – CSU Sibiu 94-61

Meciul 2: CSM Oradea – CSU Sibiu 93-67

Meciul 3, 4 mai: CSU Sibiu – CSM Oradea

csu sibiu pierde clar și meciul doi de la oradea - bihorenii conduc cu 2-0 la general

 

 

Ultima oră

Comentariul meu