mujdeiul, pe primul loc în topul mâncărurilor românești într-un clasament internațional 
Sursa: stiridiaspora.ro

Mujdeiul se află pe primul loc în topul mâncărurilor românești în clasamentul internațional numit „Enciclopedia Armelor”. 

Mujdeiul, făcut cu apă, smântână sau iaurt și, bineînțeles, usturoi, este nelipsit de pe mesele românilor, putând fi mâncat în diferite combinații, notează Știrile ProTV. Mujdeiul va fi „vedetă” zilele acestea, când se vor încinge grătarele. 

Cu apă și ulei, smântână, iaurt sau roșii coapte – acestea sunt cele mai îndrăgite rețete de mujdei. Românii îl mănâncă în zeci de combinații și nu se mai satura de el.

„Este atât de bun încât poate fi servit și pe pâine, felii de pâine, le frigem pe grătar și apoi le ungem cu puțin mujdei. În Dobrogea se face o pastă de mujdei, o maioneză foarte cremoasă care se numește sarmuzac, bun de-l mânanci cu lingura”, spune Gina Bradea, vlogger culinar. 

Pe platformele care livrează mâncare sosul de usturoi a fost în 2022 pe locul doi în topul celor mai cerute produse.

În tradiția populară, usturoiul ține departe gripa și spiritele rele. Mujdeiul este varianta românească a sosului de usturoi. Sau aioli din bucătăria mediteraneană.

Sursa: Știrile ProTV

Ultima oră

Comentariul meu