Managerul celui mai mare spital din Sibiu, chemat să dea explicații în ședința de la Consiliul Județean

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu a fost chemat de către un consilier județean să participe la următoarea ședință a CJ pentru a explica cu ce probleme se confruntă unitatea spitalicească.

Consilierul județean Adrian Echert (USR) a cerut ca, la următoarea ședință de consiliu, să participe și Daniel Chelcea, managerul Spitalului Județean, pentru a lămuri cum se prezintă situația acolo, în contextul în care, în ultimele săptămâni, au fost semnalate mai multe probleme. „Voiam să profit de prezența domnului manager al Spitalului Județean, dar cred că nu mai este în sală. Solicit către dumneavoastră, conducerea Consiliului Județean, să îl rugați pe domnul manager să vină la următoarea ședință și să ne pună un pic în temă cu ce probleme au tot apărut legate de Spitalul Județean, care au venit către noi și din societate, și din presă și din alte circumstanțe”, a spus consilierul.

Una dintre problemele intens discutate în ultima perioadă a fost cea a mâncării pentru pacienți. La mijlocul lunii aprilie, în cadrul unei conferințe de presă organizată cu ocazia inaugurării secției de Neurologie, Chelcea spunea că „o parte dintre disfuncționalități s-au remediat”.

CITEȘTE ȘI: Problema mâncării pacienților de la Spitalul Județean Sibiu –  Chelcea: „Am remediat niște disfuncționalități”

Pe lângă disfuncționalitățile cu privire la hrana pacienților, Echert a mai cerut explicații și referitor la alte două probleme. „O să vă dau ceva exemple, ca să știm despre ce e vorba. În primul rând, care a fost rezoluția finală cu situația mâncării din Spitalul Județean Sibiu. Vrem să știm pe termen lung ce se va întâmpla efectiv ca să se îmbunătățească situația. Problemele de săptămâna aceasta cu concursul pentru posturile de asistent medical generalist. Au fost sesizate mai multe probleme acolo legat de interviurile la partea orală a concursului. Și cea mai importantă (n.red.: problemă) a fost externalizarea laboratorului de analize, lucru care poate pune mai multe probleme în desfășurarea activității spitalului. Am fi vrut să înțelegem motivarea acestei acțiuni, dar și să primim răspunsuri la câteva întrebări pe zona asta. Solicităm să se întâmple în următoarea ședință, că e ordinară, că e extraordinară, pentru că toți consilierii județeni trebuie să știe cât de bine merg lucrurile acolo și, clar, și opinia publică”, a precizat consilierul județean Adrian Echert (USR).

Ultima oră

Comentariul meu