accidentul cu zeci de răniți de la hula bradului - elevii au tras o sperietură zdravănă - șofer: „am frânat brusc, n-am avut altă șansă” 

Peste treizeci de adolescenți au fost transportați, miercuri seara, la spital în Sibiu, după ce au fost implicați în accidentul rutier de pe DN1 din zona Hula Bradului. Doar trei dintre ei au fost internați pentru a primi tratament de specialitate. În total, în cele două autocare ce au intrat în coliziune, se aflau 86 de elevi. Aceștia se întorceau dintr-o excursie și se deplasau către casă, în Brașov. Minorii nu au fost răniți grav, în schimb au suferit atacuri de panică din cauza sperieturii. 

Accidentul rutier de pe DN1 din zona Hula Bradului s-a petrecut după ce șoferul primului autocar a frânat, văzând că din față, de pe sensul opus, venea un autoturism. Șoferul autocarului din spatele lui spune că a redus viteza, însă nu a putut evita impactul. „Am frânat brusc și m-am oprit în el, nu am avut altă șansă. Copiii nu erau atenți, se mai jucau acolo prin mașină și au intrat în panică”, a precizat, pentru Știrile ProTV, Nicolae Pustiu, șoferul celui de-al doilea autocar.

CITEȘTE ȘI: Cauzele accidentului de la Hula Bradului 

Directorul Seminarului Teologic Brașov, unde studiază elevii implicați în accident, a povestit cum s-a petrecut accidentul. „A început să pună frână șoferul, venea spre noi, amândoi au început să oprească, dar prea târziu, au ajuns bot în bot, atunci mașina semnalizatoare a mers pe lângă noi și s-a frecat puțin în față”, spune Ionuț Marcel Pop, directorul școlii, pasagerul primului autocar.

Profesorii spun că elevii au tras o sperietură zdravănă, mulți având atacuri de panică. „A fost mai degrabă o sperietură, au fost și atacuri de panică ce au survenit în urma accidentului, am încercat să ne liniștim”, a spus un profesor. 

VEZI AICI STAREA RĂNIȚILOR

După ce s-a dat alarma și a fost activat Planul Roșu de Intervenție, copiii au început să își sune părinții pentru a le spune ce s-a întâmplat. Mulți dintre ei s-au urcat în mașină și s-au deplasat într-un suflet către locul accidentului. Profesorii au încercat să îi liniștească. „Fiica mea e bine, e speriată. S-a lovit un pic și o investighează factorii, i-au făcut tomograf”, a spus unul dintre părinți. 

Ultima oră

Comentariul meu