sibiul “văduvit” de crematoriu pentru animale - incinerare doar prin intermediul cabinetelor veterinare - costă aproape 400 de lei
Sursa foto: Eva.ro

Incinerarea animalelor de companie reprezintă unica metodă legală la care sibienii, care și-au pierdut un patruped, pot apela. O altă variantă ar fi reprezentată de un cimitir pentru animale, însă în Sibiu încă nu există unul.

În Sibiu sunt sute de iubitori de căței și pisici care, adesea, se confruntă cu lipsa unui spațiu unde animăluțele decedate să fie îngropate. Prin, urmare, singura opțiune  este ca sibienii să apeleze la o clinică veterinară care oferă serviciul de incinerare. Prețurile diferă în funcție de greutatea patrupedului și pot ajunge la câteva sute de lei.

Personale care apelează pentru incinerarea patrupezilor, și nu numai, trebuie să știe că cenușa nu va fi restituită. Cei mai mulți optează pentru acest serviciu din lipsa unui loc unde să ducă animalul. „Sunt puțini care știu despre ce e vorba și li se prezintă opțiunea de incinerare persoanelor cărora animalele au fost eutanasiate. Altele ne caută pentru că nu au unde să ducă le ducă. A fost o persoană care a întrebat dacă primește cenușa înapoi și am redirecționat-o spre „Raiul Animalelor” din București”, spune Alexandru Ciuban, managerul Spitalului Veterinar Transilvania.

Prețuri de câteva sute de lei pentru incinerare

La Spitalul Veterinar Transilvania, proprietarii de animale pot opta pentru incinerare contra sumei de 12 lei pe kilogram, iar cantitatea minimă acceptată este de cinci kilograme. Astfel, pentru un câine care cântărește 25 de kilograme, prețul este de 300 lei.

Sibienii pot apela și la Clinica Exclusive Vets pentru incinerarea animăluțelor. La fel ca și Spitalul Veterinar Transilvania, cele două clinici sunt intermediare pentru acest serviciu. La „Exclusive”, proprietarii trebuie să achite o taxă de ridicare de 50 lei și 15 lei pe kilogram.

„De obicei apelează la noi cei cărora le sunt eutanasiate animalele la clinică. Când există cazuri de deces atunci trebuie să fie preluate de o firmă autorizată care se ocupă de incinerare”, spune un reprezentant al Clinicii Exclusive Vets.

După mai mulți ani de la inițiativa cetățenilor și consilierilor locali, Primăria Sibiu anunță că se va construi primul cimitir în Dealul Gușteriței. Astfel, vor exista 265 de morminte pentru animale de companie mici, 321 de morminte pentru animale de talie medie și 32 de morminte pentru animale de companie mari.

 Citește și: Primul cimitir de animale din Sibiu – Va fi construit în Dealul Gușteriței și va avea peste șase sute de morminte

 

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu