cum s-a petrecut accidentul de la hula bradului - șoferul primului autocar a frânat, iar cel de-al doilea l-a lovit în plin

Peste 30 de copii au ajuns, miercuri seara, la spital, în urma accidentului de pe DN1 din zona Hula Bradului. Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au început cercetările pentru a stabili cum anume s-a petrecut evenimentul. Coliziunea dintre cele două autocare școlare s-ar fi produs după ce primul șofer a frânat când a observat o mașină care circula pe sensul opus, moment în care a fost lovit din spate de celălalt autocar. În urma impactului, a fost acroșat și autoturismul. 

Polițiștii rutieri au stabilit, în urma cercetărilor efectuate la fața locului, că în accidentul rutier au fost implicate două autocare și un autoturism. În autocare se aflau 86 de elevi ai Seminarului Teologic Brașov, precum si cadre didactice, care se întorceau acasă, după ce miercuri au vizitat Sibiul. 

CITEȘTE ȘI: Accident pe DN1 la Hula Bradului – S-a activat Planul Roșu de Intervenție 

„Accidentul rutier s-a produs pe DN1, la km. 291+100m, în el fiind implicate un autoturism condus pe sensul Brașov – Sibiu și două autocare conduse pe sensul Sibiu – Brașov.  Din primele cercetări, se pare că șoferul primului autocar (bărbat, 52 de ani, din Brașov) a frânat brusc când a observat autoturismul condus din sens opus de către un arădean în vârstă de 55 de ani. Autocarul care circula în spatele său (condus de un bărbat în vârstă de 64 de ani, din Suceava) a intrat în coliziune față – spate cu acesta, iar din impact a fost acroșat ușor și autoturismul”, a precizat Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu. 

Impactul a condus la rănirea a 34 de persoane, dintre care 33 de elevi. Victimele au suferit diferite contuzii și traumatisme minore, fiind transportate la spital în Sibiu. Celelalte persoane implicate au fost evaluate medical la fața locului și au refuzat transportul la o unitate medicală. 

CITEȘTE ȘI: Peste 30 de copii transportați la spital – Se întorceau dintr-o excursie

Polițiștii sibieni continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a condițiilor în care s-a produs accidentul rutier. Traficul rutier s-a reluat, se circula pe ambele sensuri. 

Ultima oră

Comentariul meu