continental extinde fabrica din sibiu

Continental extinde fabrica din Zona Industrială Vest din municipiul Sibiu și construiește un modul care va cuprinde spații de producție, de depozitare și birouri. În același timp, sunt necesare lucrări de reconfigurare a căilor rutiere și pietonale interioare, pentru care se vor aloca 5 milioane de lei. Compania a depus recent la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Sibiu documentația în vederea obținerii acordului de mediu. 

Continental are în plan să crească capacitatea de producție astfel că va construi o nouă hală. Procesul de extindere a început deja, urmând ca al șaptelea corp de clădire, denumit Modulul 7, să fie ridicat în curând. Înainte de începerea lucrărilor, compania a depus la APM documentația necesară în vederea obținerii acordului de mediu. 

„Modulul 7 va avea înălțimea de P+2E parțial, și o suprafață construită de 12.310 mp. Din punct de vedere funcțional, acesta va servi tot ca hală de producție și depozitare – aici se vor produce componente electronice utilizate în industria auto. Noul corp de clădire va fi alipit corpului existent M6, pe latura lungă a acestuia, și va comunica cu acesta în mod direct”, se arată în memoriul de prezentare. 

În cadrul noului modul, ingineri, tehnicieni și operatori vor lucra împreună la producția de sisteme inteligente de conducere autonomă, sisteme de conectivitate și alte soluții de mobilitate pentru clienți automotive cheie din întreaga lume, totul într-o fabrică modernă, cu tehnologii de ultimă oră și procese smart ale industriei 4.0.

Potrivit companiei, investițiile în fabrica de la Sibiu vin în întâmpinarea politicii administrației publice locale de încurajare a dezvoltării zonei. Prin extinderea fabricii, se vor crea și noi locuri de muncă. 

Ultima oră

Comentariul meu