video - ce nu s-a văzut în direct la conferința de la fits – întrebările despre timișoara – capitală culturală europeană l-au iritat pe constantin chiriac

Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național Radu Stanca a susținut marți o conferință de presă destinată informațiilor referitoare la ediția de anul acesta a Festivalului Internațional de Teatru.

Deși evenimentul a fost transmis live de către reprezentanții teatrului „Radu Stanca”, transmisiunea a fost întreruptă în momentul în care jurnaliștii au început să adreseze întrebări, spre nemulțumirea oamenilor care au făcut acest lucru cunoscut în secțiunea de comentarii a postării.

video - ce nu s-a văzut în direct la conferința de la fits – întrebările despre timișoara – capitală culturală europeană l-au iritat pe constantin chiriac

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu va avea loc între 23 iunie și 2 iulie și va include peste 800 de evenimente cu tema „Miracol”, printre care evenimente culturale inclusiv muzică, teatru, dans, film și fotografie . Printre evenimentele anunțate se numără spectacole cu drone, un concert de deschidere la Catedrala Evanghelică și o secțiune dedicată lui George Banu, teatrolog contemporan. Președintele festivalului, Constantin Chiriac, a anunțat că deschiderea și închiderea festivalului se va face cu ajutorul dronelor, așa cum s-a întâmplat și anul trecut, iar prețurile biletelor nu vor fi schimbate față de 2022, cel mai scump bilet fiind 150 de lei, iar cel mai ieftin 30 de lei.

Bugetul total al Festivalului de Teatru nu a fost anunțat, însă au fost menționate estimativ sumele accesate la nivel local. Chiriac susține că 80% din cheltuieli sunt suportate de parteneri, iar la nivel local 10 milioane de lei vin de la primărie și  30 de mii de lei de la Consiliul Județean Sibiu. „Nu am făcut încă un calcul. Probabil pe 8 iunie vom putea spune o sumă. Nu știu cât costă în clipa asta totul” susține Chiriac.

Întrebat ce părere are despre noua capitală Europeană, Timișoara, directorul teatrului a răspuns subit „Nici o părere”. Deși invitat la Timișoara, acesta nu va lua parte la evenimente, relatând că nu știe ce se va alege de oraș anul viitor, atunci când nu va mai exista finanțare.

Vă prezentăm în imaginile de mai jos ultimele secvențe ale discuției, imagini care nu s-au văzut în live-ul transmis de reprezentanții Festivalului Internațional de Teatru din Sibiu.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu