s-au scumpit micii la sibiu – prețuri mai mari cu treizeci la sută – o caserolă ajunge și la 38 de lei
Sursa foto: Reco

Dacă în perioada comunistă, 1 Mai reprezenta Ziua Internațională a Muncii, în prezent reprezintă un motiv de sărbătoare și, mai ales, de a încinge grătarele.

Muzică, mici care „sfârâie” pe grătare și sticle de bere „la rece”, astfel arată o zi de 1 Mai la o mare parte din români, și chiar din sibieni. Micii rămân preparatul „emblemă” a acestei sărbători, iar carmangeriile din Sibiu deja au decis care sunt prețurile. Prin urmare, o caserolă mică costă 18 lei și 38 lei cea mare. Prețul micilor a crescut cu treizeci la sută față de anul trecut.

Caserola de 600 de grame cu mici, realizați din amestec de carne de vită Black Angus și porc de la Bătrânu Sas costă 25 lei, iar pentru o caserolă de peste un kilogram sibienii trebuie să plătească 36 lei.

Lă Măcelăria Mitea, micii sunt realizați din carne de mânzat din țară și supă din oase de vită. Sibienii pot cumpăra de aici și mici la vrac, iar kilogramul costă 32 lei. Caserola de 650 grame costă 18 lei și cea mare de un kilogram două sute costă 38 lei.

La carmangeria Ioneda, micii din carne de porc și vită costă 35 lei un kilogramul, iar cei din carne de oaie și porc, 39 lei. Mici proaspeți se găsesc și în Piața Cibin, cu 32 lei kilogramul. La Bunătăți din Mărginime se găsesc mici  preparați din carne de vită și porc.

În schimb, la Auchan o caserolă de mici de un kilogram din carne de porc și vită costă 27 lei, iar la Kaufland o caserolă de mici de 800 de grame din carne de porc și vită costă 17 lei.

 

Ultima oră

Comentariul meu