modernizarea străzii marburg costă cu peste 150.000 lei mai mult 
Captură Google Maps

Strada Marburg din Cartierul Tineretului este reabilitată și modernizată de primăria Sibiu. Situată între străzile Roma și Klangenfurt, paralelă cu linia de cale ferată, strada are o lungime de 225 de metri, partea carosabilă având o structură din pământ și balast. Modernizarea ei va costa însă cu peste 150.000 de lei mai mult decât se credea inițial, datorită unor intervenții neprevăzute. 

Sibienii care locuiesc pe strada Marburg din Cartierul Tineretului vor scăpa de praful și noroiul ce se formează pe partea carosabilă de ani de zile. Primăria o modernizează, făcând carosabilul, trotuarele, sistemul pentru colectarea apelor pluviale și iluminatul stradal. 

Valoarea totală a investiției a crescut recent la peste 1,2 milioane de lei, datorită unor lucrări neprevăzute. Sub pământ se află cabluri ce aparțin CFR, ce vor trebui relocate. „Având în vedere că există cabluri aparținând CFR care se suprapun pe amplasamentului drumului proiectat, în avizul eliberat de SNCFR pentru această investiție, s-a solicitat obținerea autorizației CFR și relocarea cablurilor CFR situate în zona viitoarelor lucrări de amenajare a străzii, în baza unor documentații întocmite de o societate autorizată AFER. Aceste documentații au fost realizate de SC Construcții Feroviare Mureș SA ca urmare a comenzii emise de Primăria Municipiului Sibiu. Ca urmare a soluției tehnice proiectate pentru relocarea cablurilor CFR ce se suprapun cu amplasamentul investitei, a rezultat o creștere a valorii lucrărilor din cadrul obiectivului cu 154.895,00 lei cu TVA, noua valoare totală a investiției fiind de 1.203.370,62 lei cu TVA”, se arată în raportul de specialitate. 

În ședința ordinară de la finalul lunii, consilierii locali vor actualiza indicatorii tehnico-economici. 

Ultima oră

Comentariul meu