„captura” poliției locale în primele luni ale anului - sute de mașini ridicate și aproape o mie de amenzi pentru parcări pe trotuar la sibiu
sursa foto: arhivă

Agenții de la Poliția Locală din Sibiu au desfășurat, în primele trei luni ale acestui an, activități pentru menținerea ordinii și liniștii publice, pentru combaterea cerșetoriei, dar și pentru asigurarea unui climat de siguranță civică, potrivit unui raport de activitate prezentat consilierilor locali. Polițiștii s-au ocupat și de ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar și au împărțit amenzi celor care au lăsat mașinile pe trotuar. 

Polițiștii locali au ridicat sute de autoturisme parcate neregulamentar pe drumurile publice. „Echipajul de ridicări auto a avut 764 de intervenții, dintre care în 588 de cazuri autoturismul a fost ridicat și transportat la locul de depozitare, în 25 de cazuri autoturismul a fost restituit la fața locului, utilizatorul vehiculului fiind de acord cu plata contravalorii taxei de ridicare, în 102 din cazuri utilizatorul vehiculului s-a prezentat până la inițierea operațiunii de ridicare, acesta fiind sancționat contravențional fără măsura complementară de ridicare auto, în 44 de situații autovehiculele au fost mutate pentru a permite executarea unor lucrări de utilitate publică, iar în 5 cazuri au fost ridicate autovehicule abandonate pe domeniul public”, se arată în raportul de activitate întocmit de Poliția Locală Sibiu. 

Șoferii care au parcat neregulamentar pe locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap au fost sancționate, în total, cu 81.000 lei, fiind vorba despre 47 de cazuri de acest gen. „În 23 de incidente a fost aplicată și măsura complementară de ridicare a vehiculului”, spun agenții. 

Agenții de la Poliția Locală au aplicat amenzi la regimul rutier în valoare de 859.227 lei. Dintre cele 2.960 de sancțiuni, 792 au fost aplicate pentru parcări neregulamentare pe trotuar, 547 pentru nerespectarea indicatorului „Oprire interzisă” și 360 de sancțiuni pentru oprirea/staționarea pe trecerile de pietoni sau la mai puțin de 25 de metri de acestea. 

Ultima oră

Comentariul meu