alertă la porumbacu de sus - urs văzut pe strada principală
foto: arhivă

Locuitorii din Porumbacu de Sus au primit, în noaptea de duminică spre luni, un mesaj de tip RO-ALERT pe telefoanele mobile, după ce, în jurul orei 02:00, a fost semnalată prezența unui urs pe strada Principală.

Update 

În urma sesizării prezenței ursului prin apel 112, conform procedurii stabilite de OUG 81/2021, la fața locului s-au deplasat de urgenţă un echipaj de jandarmerie și unul de poliție.

“Pentru siguranța cetățenilor, echipajele de ordine publică au verificat zona unde a fost semnalată prezența ursului și zonele apropiate. În urma verificărilor și acțiunilor desfășurate de către jandarmi și polițiști ursul nu a fost găsit”, spun reprezentanții IJJ Sibiu.

Autoritățile le reamintesc cetățenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sesizează prezența animalelor sălbatice, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere și să nu se apropie de urși pentru a-i filma sau fotografia.

Știrea inițială 

Un urs a fost zărit, în noaptea de duminică spre luni, hoinărind prin centrul localității Porumbacu de Sus. O persoană a sunat la 112 și a anunțat autoritățile.

„În jurul orei 02:00 prin apel la 112 a fost semnalată prezența unui urs în localitatea Porumbacu de Sus, strada Principală. A fost transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului”, informează Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Oamenii au fost avertizați de prezența ursului și li s-a recomandat să evite zona și să rămână în locuințe.

Ultima oră

Comentariul meu