csu sibiu câștigă decisivul de la voluntari și merge în semifinale, unde o așteaptă csm oradea

CSU Sibiu merge în semifinala Ligii Naționale masculine de baschet, după ce a câștigat duminică seara, decisivul de la Voluntari, scor 82-77!

După ce a ratat joi calificarea la câteva secunde în Sala Transilvania, CSU a mers pentru decisivul de la Voluntari fără cel mai bun jucător, Blumbergs, care are o entorsă. Echipa sibiană nu a arătat niciun moment că a căzut psihic, chiar dacă a irosit o șansă enormă la Sibiu, în finalul jocului al patrulea!

Voluntari a controlat primul sfert, la capătul căruia conducea cu 23-15. Ilfovenii au dominat și prima parte a sfertului secund și s-au distanțat la 17 puncte: 39-22. Trupa lui Rinkevicius a arătat însă că are psihic de fier și  nu a cedat niciun moment. A început revenirea, pas cu pas, iar la pauza mare, tabela indica 49-40.

Sibiul a arătat ca o echipă adevărată în ultimele două sferturi, chiar pe terenul vicecampioanei. Ardelenii și-au adjudecat sfertul trei cu 21-14, iar Voluntari mai conducea doar cu 63-61. Ultimul sfert a fost dramatic și s-a jucat cu calificarea în semifinale pe masă. Rareș Uță s-a accidentat la gleznă și nu a mai putut continua. De la 71-71, Sibiul a reușit run impresionant de 7-0, care a făcut diferența, cu un minut înaintea finalului. Ilfovenii au încercat să răstoarne din nou scorul, așa cum reușiseră în Sala Transilvania, s-au apropiat, dar Sibiul își învățase bine lecția și a ținut excelent de minge pe final.

S-a terminat 82-77 și CSU Sibiu merge din nou în semifinalele campionatului cu scorul general de 3-2, după o absență de patru ani.

În penultimul act, Sibiul este clar outsider în disputa cu CSU Oradea, însă, indiferent de rezultat, ardelenii au făcut un sezon excelent, mult peste așteptări.  Liderul clasamentului la finalul sezonului regulat, CSU Oradea s-a calificat în semifinale în trei partide cu SCM Timişoara: 87-63, 88-63, 91-87.

CSU: Whelan 18, Uță 14, Manchon 13, Gavriloaia 11, Barro 10, Marinelli 7, Pratt 5, Dragoste 4, Ionescu.

CSM Oradea – BC CSU Sibiu 

  • Meciul 1 – 28 aprilie, ora 19:00, Digi Sport, Prima Sport (Oradea Arena)
  • Meciul 2 – 30 aprilie, ora 20:00, Digi Sport, Prima Sport (Oradea Arena)
  • Meciul 3 – 4 mai (Sala Transilvania)
  • Meciul 4* – 6 mai (Sala Transilvania)
  • Meciul 5* – 9 mai (Oradea Arena)

csu sibiu câștigă decisivul de la voluntari și merge în semifinale, unde o așteaptă csm oradea

 

Ultima oră

Comentariul meu