video protest religios în piața mare din sibiu - „vrem biserici ca lăcașuri de cult, nu ca muzee!”

Un protest a avut loc în Piața Mare împotriva închiderilor lăcașurilor de cult din România și Ucraina. Un sibian a ales să își exprime părerea despre acuzațiile aduse de serviciile ucrainene preoților români. 

Serviciile secrete ucrainene susţin că există preoţi care fac propagandă pentru ruşi şi îi ameninţă cu expulzarea. Acest lucru a stârnit controverse în rândul mai multor persoane, inclusiv un sibian, care a vrut să își facă cunoscută părerea. El a mai susținut că închiderea Bisericii din Vale de la Mânăstirea Frăsinei este o greșeală care taie legătura dintre om și Dumnezeu. 

video protest religios în piața mare din sibiu - „vrem biserici ca lăcașuri de cult, nu ca muzee!”

„Biserica nu este un magazin, nu este un cinematograf, nu este un muzeu. Biserica este un loc cu totul deosebit în care omul intră, se închină, se roagă, se spovedește, se împărtășește, e comuniunea dintre om și Dumnezeu. comuniune pe care oculata vrea să o taie, să o reteze. Tocmai asta vrea, această ocultă.  A fost închisă biserica din Vale de la Mânăstirea Frăsinei, un lucru deosebit de grav”, susține sibianul care a început protestul din Piața Mare. 

video protest religios în piața mare din sibiu - „vrem biserici ca lăcașuri de cult, nu ca muzee!”

 

Sibianul a venit cu mai multe pancarte care au următoarele mesaje: „Mănăstirea Frăsinei = Athos-ul românesc”, „Spune Nu prigoanei împotriva creștinismului ortodox românesc din Ucraina!”, „Please resign mr. Volodimir Zelensky!” și „Vrem biserici ca lăcașuri de cult, nu ca muzee!”. 

„Un echipaj de jandarmerie asigură măsurile de ordine și siguranță publică la un protest organizat în această după-amiază, între orele 15.00 și 19.00, de către o persoană fizică, în zona centrală a municipiului Sibiu. Acțiunea a fost avizată de către comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu” au transmis reprezentanții IJJ Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu