elevii deștepți ai sibiului – trei tineri de la ”lazăr”, locuri fruntașe la olimpiada națională de matematică

Sibiul se poate mândri cu elevii săi. La Olimpiada Națională de Matematică, trei elevii sibieni au reușit să obțină medalii de argint, unul dintre ei participând la barajul pentru selecția lotului Olimpiadei Naționale de Matematică. 

În perioada 10-13/14 aprilie 2023 a avut loc etapa națională a Olimpiadei de Matematică, unde au participat 600 de elevi din toată țara. Aceasta s-a desfășurat în Slobozia, jud. Ialomița – clasele V, VI, în Cheile Grădiștei, jud. Brașov – clasele VII, VIII, în Craiova, jud. Dolj – clasele IX-XII. Elevii sibieni au fost însoțiți de profesorii Liviu Cocariu-Ardelean – Școala Gimnazială Nr. 18 Sibiu, Aurora Coțofan – Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale” Sibiu și Gabriel Hanea – Școala Gimnazială Nr. 1 Sibiu.

Trei medalii de argint pentru Sibiu

Rezultatele obținute de elevii sibieni au fost demne de laudă, remarcându-se în mod special: Carla Lăzăroaie (clasa a VI-a) care a obținut mențiune și medalie de argint, Daniel Bischin (clasa a X-a) care a obținut mențiune, medalie de argint și participare la barajul pentru selecția lotului OIM și  Darius Aron (clasa a XII-a) care a obținut medalie de argint.

„Felicitări elevilor noștri pentru performanța lor, profesorilor care i-au pregătit la clasă sau la Centrul Județean de Excelență Sibiu și tuturor celor care au contribuit la organizarea și desfășurarea etapelor prestigioasei competiții, Olimpiada Națională de Matematică! Și nu în ultimul rând, felicitări părinților acestor copii minunați!” a transmis Inspector școlar Prof. Nicolae Suciu.

În urma rezultatelor deosebite obținute la etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Matematică, din lotul județului Sibiu pentru etapa națională au făcut parte 10 elevi:

Neacșu Emilia Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu Prof. coordonator Steliana Mărginean
Lăzăroaie Carla Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu Prof. coordonator Steliana Mărginean
Buzilă Vlad Petru Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” Sibiu Prof. coordonator Iulia Crîjmar
Stoica Daniel Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” Sibiu Prof. coordonator Simona Dumitrescu
Marin Sara Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu Prof. coordonator Alina Tintea
Bischin Daniel Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu Prof. coordonator Doriana Dorca
Cristea Beatrice Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu Prof. coordonator Marius Gîrjoabă
Aron Darius Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu Prof. coordonator Doru Isac
Aron Bogdan Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu Prof. coordonator Doru Isac
Oleksik Vlad Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu Prof. coordonator Doru Isac

 

Ultima oră

Comentariul meu