update - circulație oprită pe valea oltului la călimănești - pământul a luat-o la vale din nou
foto: arhivă

Circulația rutieră a fost reluată miercuri seara pe DN 7 CC – Centura Călimănești, după ce a fost închisă din cauza căderilor de pietre de pe versanți. Drumul a fost blocat aproape 48 de ore. Totuși joi dimineață traficul a fost restricționat din nou, datorită altor alunecări de teren.

UPDATE – Circulația pe centura Călimănești a fost oprită joi dimineața din cauza căderilor de pietre de pe versanți. Traficul prin zonă fusese redeschis miercuri seara.

ȘTIREA INIȚIALĂ
​Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, citat de Mediafax, a informat miercuri seara că circulația rutieră a fost reluată pe DN 7 CC – Centura Călimănești, la kilometrul 3+150 de metri, în orașul Călimănești, județul Vâlcea, după ce fusese oprită și deviată pe DN 7, din cauza căderilor de pietre de pe versanți.

Valorile de trafic au fost însă ridicate miercuri seara pe DN 7, fiind formată o coloană lungă de autovehicule, de aproximativ 8 kilometri, între Brezoi și Călimănești.

Coloane de vehicule care s-au deplasează cu viteză redusă au fost și pe raza județului Sibiu, în zona localităților Boița, pe sensul de mers Sibiu – Râmnicu Vâlcea, precum și Lazaret, în direcția opusă.

Polițiștii rutieri le recomandă șoferilor să sporească mult atenția în aceste condiții de trafic intens, asigurându-se foarte bine la fiecare manevră efectuată, semnalizând din timp intenția de schimbare a benzii de mers și să mărească distanța dintre autovehicule, pentru a putea frâna în condiții de siguranță.

Ultima oră

Comentariul meu