risc de accident într-o intersecție din turnișor - un sibian cere primăriei să instaleze un stop - comisia de circulație spune că nu e nevoie 
Sursa: Facebook/Plesciuc Ioan

Un sibian a cerut primăriei să instaleze un indicator „STOP” într-o intersecție din cartierul Turnișor, acolo unde riscul de producere a accidentelor este mare. Cetățeanul, care locuiește în zonă, a explicat care sunt motivele care stau la baza cererii, însă comisia de circulație a considerat că montarea indicatorului nu este necesară. 

Pe strada Frunzei din cartierul Turnișor, în zona blocurilor Alma, riscul de producere de accidente rutiere este major, susține un sibian, care a cerut municipalității să monteze un indicator „STOP” în intersecție pentru a evita astfel evenimentele din trafic. 

„Lipsă indicator rutier (semn STOP), intersecție strada Frunzei, reper vizavi de blocul Y2 verde. Menționez că existe semne de circulație în celelalte intersecții dinainte și de după, iar drumul mai lat este cu prioritate. Risc major producere accidente, deoarece cei care au lipsă STOP nu opresc întotdeauna, considerând că au prioritate de dreapta. Rog instalarea urgentă a indicatoarelor rutiere”, se arată în petiția formulată de sibian către Primăria Sibiu. 

Sesizarea a fost înregistrată și ulterior analizată de comisia de circulație. Cererea nu a primit însă aviz favorabil. 

Consilierul local Ioan Plesciuc (USR) a relatat situația pe pagina de Facebook, menționând că „oamenii care circulă pe strada Frunzei (…) au viața mai interesantă decât noi, ceilalți, pentru că circulă prin intersecții nesemnalizate”. Acesta consideră că, în lipsa unor semne de circulație care să arate cine are prioritate, fiecare își face propriul scenariu. „Un locuitor din zonă a făcut o sesizare la primărie, considerând că un indicator STOP la ieșirea din strada laterală ar putea rezolva problema. Comisia de circulație a zis că nu. Poate se mai gândesc o dată”, a scris Ioan Plesciuc. 

Ultima oră

Comentariul meu