video: alunecările de teren de pe valea oltului de la călimănești - drumarii lucrează pentru a debloca drumul

Alunecările de teren și căderile de pietre au închis centura orașului Călimănești. Bolovanii blochează drumul, astfel că circulația se desfășoară cu dificultate. Drumarii sunt în teren încă de marți și lucrează pentru a elibera carosabilul, dar și pentru a se asigura că nu vor mai exista alte evenimente asemănătoare. 

Circulația este blocată pe Valea Oltului, pe Centura Călimănești, de două zile. În noaptea de luni spre marți, au avut loc căderi de pietre. Carosabilul s-a umplut de bolovani, astfel că autovehiculele n-au mai putut continua drumul pe aici. Drumarii au intervenit marți pentru a elibera șoseaua de centură, dar la scurt timp, din cauza condițiilor meteo, noi alunecări de teren au avut loc.

„Pentru siguranța participanților la trafic, circulația rutieră pe DN 7CC, Centura Călimănești, rămâne închisă peste noapte. Alunecarea de teren, cauzată de ploi, nu s-a stabilizat, aducând în continuare pe partea carosabilă cantități mari de pământ și material vegetal. Intervenția de îndepărtare a pământului este dificil de realizat, din cauza riscului ca utilajele să fie surprinse de malul de pământ antrenat de alunecarea de teren”, anunțau, marți seara, reprezentanții DRDP Craiova.

A doua zi, miercuri dimineața, drumarii au luat-o de la capăt, de această dată cu mai multe forțe și utilaje în teren. Circulația rutieră a rămas în continuare închisă. Reprezentanții DRDP Craiova susțin că traficul se va debloca doar atunci când vor fi asigurate condițiile de circulație în siguranță. 

Ultima oră

Comentariul meu