acces ca în evul mediu pentru sute de locuitori din ansamblul ”henri coandă” – locatarii acuză primăria sibiu că ”de doi ani nu face nimic”

Locuitorii ansamblului rezidențial „Henri Coandă” din Sibiu se confruntă cu o problemă de mai bine de doi ani, legată de asfalatarea drumului de acces spre locuințe. Deși dezvoltatorul susține că a fost dispus să reabiliteze porțiunea de 500 de metri, acesta nu a putut efectua lucrări din cauza faptului că drumul amintit se află pe domeniul public. Primăria îndeamnă la răbdare, susținând faptul că modernizarea arterei este inclusă în bugetul local pentru anul 2023.

Locatarii susțin faptul că porțiunea aflată între strada Henri Coandă și cartierul în care aceștia locuiesc este neglijată de autorități de mai bine de doi ani de zile, în ciuda faptului că sesizările asupra subiectului în cauză au fost continue. „Acest drum nu este amenajat. Nu are trotuar, este plin de gropi. Avem un grup pe whatsapp și acolo tot discutăm între noi, îmi spun vecinii că au făcut sesizări de peste doi ani de zile. Sunt niște gropi infernale, doar promisiuni deșarte. Este inadmisibil” a susținut Dorina Ionescu, locatar.

Dorina Ionescu a fost de altfel și inițiatoarea unor petiții în acest sens. Prima dintre ele nu a avut succes, însă în urma celei de-a doua, primăria a transmis un mesaj pozitiv. „Am făcut anul trecut o petiție. Nu mi-au dat răspuns. Am mai făcut încă una și mi s-a răspuns că urmează să fie bugetată porțiunea aceea de drum, că se va amenaja” a declarat sursa citată.

Strada este inclusă în bugetul local pentru anul 2023

Răspunsul primăriei a venit în urma celei de-a doua petiții, prin care se comunica faptul că drumul este inclus în prioritățile de reparații pentru anul 2023.

„Referitor la cele sesizate de dumneavoastră, menționăm faptul că în bugetul 2023 este inclusă și porțiunea de drum la care faceți referire. Sibiul este în prezent un oraș modern, cu o infrastructură mult îmbunătățită, însă suntem conștienți că mai avem multe de făcut. Suntem optimiști că în anii ce vor urma, vom reuși împreună să ducem la bun sfârșit proiectele noastre” au transmis reprezentanții Primăriei către Dorina Ionescu.

Dezvoltatorul și-a dorit modernizarea arterei

Dezvoltatorul susține faptul că oamenii care locuiesc în ansamblul rezidențial și-ar fi dorit ca lucrările de asfaltare pe porțiunea de drum vizată să fie realizate chiar de acesta. Deși dezvoltatorul și-a manifestat dorința în acest sens, inițiativa a fost refuzată din cauza faptului că artera se află pe domeniu public.

Ora de Sibiu a trimis o solicitare către Primăria Sibiu, iar până la ora publicării știrii nu a fost primit un răspuns oficial.

Ultima oră

Comentariul meu