schimbări în programul rabla local - beneficiarii nu mai sunt obligați să cumpere o mașină nouă
sursa foto: Hepta

Programul Rabla Local 2023 se bucură de un succes sporit în ultimii ani, având în vedere numărul tot mai mare de români care aleg să scape de mașinile vechi și să-și achiziționeze unele noi. Cu toate acestea, persoanele interesate trebuie să știe că ediția din acest an vine cu modificări majore, dar mai ales, cu mai multe obligații.

Ministerul Mediului a introdus noi modificări importante în Rabla Local. Mai exact, persoanele care sunt interesate să primească bani pentru casarea mașinilor vechi vor avea mai multe obligații clare. Astfel, procedura devine una mai complicată pentru cei care vor să achiziționeze un autoturism prin actuala ediție, scrie dcnews.ro

Rabla Local este programul prin intermediul căruia românii pot casa mașinile care au mai mult de 15 ani vechime. La schimb, primesc suma uriașă de 3.000 lei. Cu toate acestea, persoanele în cauză nu sunt obligate să cumpere un autoturism nou. Cei care vor primi suma de 3.000 lei pentru casarea unei mașini vechi nu vor putea achiziționa un autoturism cu un nivel de poluare mai mic de Euro 5. Restricția este valabilă pe o perioadă de trei ani din momentul în care românii aleg să se alăture ediției din 2023. Vechea regulă a programului se referea la cumpărarea unei mașini Euro 4.

Ultima oră

Comentariul meu