sală polivalentă nouă la sibiu - consiliul județean a cerut primăriei un teren în câmpșor

Consiliul Județean Sibiu are în plan construirea unei noi săli polivalente. Pentru realizarea acesteia, instituția face demersuri pe lângă Primăria Municipiului Sibiu pentru a primi un teren în zona Câmpșor. 

Consiliul Județean Sibiu dorește să construiască o nouă sală polivalentă în Câmpșor, motiv pentru care a cerut Primăriei Sibiu să identifice un teren pentru o sală polivalentă. „Se intenționează construirea unei noi săli polivalente. În acest sens, Consiliul Județean Sibiu a făcut demersuri pe lângă Primăria Municipiului Sibiu pentru identificarea unui teren în zona Câmpșor, pe care să fie edificată viitoarea sală” a transmis Alin Secetă, director Sala Transilvania Sibiu.

Dorința de realizare a unei noi săli a pornit de la faptul că Sala Transilvania nu beneficiază de spațiul necesar pentru a avea o parcare adecvată. „Pentru numărul mare de locuri de parcare, Sala Transilvania nu se încadrează pe zona respectivă, din acest motiv, Consiliul a făcut demersuri către Primărie pentru un nou spațiu mult mai adecvat cu funcționalități și dimensiuni moderne”.

sală polivalentă nouă la sibiu - consiliul județean a cerut primăriei un teren în câmpșor
Noua sală Transilvania ar putea fi relocată în Câmpșor

În proiectul inițial, noua sală polivalentă trebuia să fie făcută în locul Sălii Transilvania. Aceasta ar fi trebuit să aibă 6.500 de locuri în tribune. Din cauza faptului că nu era spațiu necesar, s-a căutat un nou spațiu care să fie potrivit. Acesta s-a găsit în Câmpșor, unde ar urma să fie amplasat noului centru pentru sport și agrement de pe malul Cibinului. 

Spațiul dedicat centrului a fost gândit la cele mai înalte standarde în privința agrementului: sibienii vor beneficia de terenuri de tenis, baschet, parc acvatic, piscine, un centru de echitație și altele.

Proiectul multifuncțional este centrat pe un sistem de grădini și spații verzi, de-a lungul râului Cibin, în zona Câmpșor. Cibinul devine astfel o axă structurată, care va beneficia de o promenadă și spații verzi dense pentru recreere și agrement.

Citește și: Cum ar putea arăta zona Câmpșor – Imagini cu centrul de sport și agrement

Ultima oră

Comentariul meu