proiectil, muniție și cartușe găsite pe valea avrigului și la tocile

Echipajele pirotehnice din cadrul ISU Sibiu au efectuat, în weekend, două misiuni de asanare, ridicare și depozitare de materiale pirotehnice în vederea distrugerii ulterioare. 

Vineri, în jurul orei 11:45, la ieșirea din localitatea Tocile au fost găsite 168 de cartușe calibru 65, 10 tuburi cartuș și două elemente de muniție. De asemenea, sâmbătă, în jurul orei 15:15, pe Valea Avrigului a fost găsit un proiectil calibru 47 mm.

Pirotehnicienii sibieni informează cetățenii să manifeste prudență la identificarea unor elemente de muniție rămase neexplodată și să apeleze numărul de urgență 112.

Vă reamintim că, în cazul în care descoperiți muniţie rămasă neexplodată să respectați următoarele măsuri de prevenire:

  • nu atingeți aceste elemente.
  • nu le loviți sau nu le mișcați din locul în care le-ați găsit,
  • nu încercați să le demontați componentele sau să le transportați, depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi,
  • anunțați ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Mai multe informații utile despre prevenirea situațiilor de urgență care vă pune în pericol viața, dar și bunurile, găsiți pe aplicația DSU, care poate fi descărcată din Google Play și AppStore, dar și pe  platforma https://fiipregatit.ro/

Ultima oră

Comentariul meu