modernizarea sălii transilvania, făcută pe fonduri europene - nu va avea o capacitate mai mare
foto: arhivă

Sala Transilvania va fi modernizată cu fonduri europene. Aceasta nu va avea o capacitate mai mare în ceea ce privește numărul de locuri, dar va crește eficiența electrică. 

În cursul anului 2021, conform raportului de activitate emis de Consiliul Județean Sibiu, s-a încheiat Protocolul de colaborare între Județul Sibiu, Municipiul Sibiu și Serviciul Public Sala Transilvania Sibiu, în vederea implementării proiectului „Regenerare Urbană în zona Sala Transilvania – Stadion Municipal Sibiu”, prin elaborarea P.U.Z. cu privire la Sala Transilvania, strada Octavian Goga și Stadionul Municipal Sibiu pentru implementarea viitorului obiectivului de investiții “Reconstruire Sala Polivalentă Sibiu”.

Modernizarea Sălii Transilvania este încă în plan 

Investiția nu a fost însă uitată, iar în momentul de față proiectul se află în derulare. Costurile foarte mari de întreținere reprezintă un principal motiv pentru necesitatea de modernizare a Sălii Transilvania.

„Este un proiect pe fonduri europene la Consiliul Județean pentru modernizare, este în derulare. Vrem să ajungem pe eficiență energetică superioară. Sunt în planuri aceste lucruri, dar pentru numărul mare de locuri de parcare nu se încadrează pe zona respectivă, din acest motiv, Consiliul a făcut demersuri către Primărie pentru un nou spațiu mult mai adecvat cu funcționalități și dimensiuni moderne. Lucrăm practic pe două planuri, dar nu s-a abandonat o eventuală modernizare pentru că sunt foarte mari costurile de întreținere și atunci ar fi păcat să nu accesăm fonduri pe linia asta” a transmis Alin Secetă, director Sala Transilvania Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu