Cele mai interesante proiecte ale Maratonului Sibiului - Tabere pentru copiii defavorizați și prima „casă” pentru pisici abandonate

Maratonul Sibiului reprezintă oportunitatea cea mai la „îndemână” prin care sibienii pot ajuta comunitatea sibiană, donând o sumă simbolică pentru cauzele cu care rezonează. În 2023 sunt aproape 50 de proiecte pentru care sibienii, și nu numai, se pot pune în mișcare la Maratonul Sibiului.

Proiectele de anul acesta oferă șansa copiilor proveniți din familii defavorizate să participe la tabere, pisicile fără stăpân să aibă un adăpost, gara din Cornățel, pe unde circulă îndrăgita mocăniță, să aibă toaletă, copiii refugiați din Ucraina să se bucure de o școală de vară sau copiii sibienilor să se familiarizeze cu robotica, un domeniu de viitor.

Asociația Tur Alpin „luptă” anul acesta la Maratonul Sibiului pentru ca atât copiii, cât și adolescenții din medii defavorizate să se poată bucura de experiența unei tabere la munte. Astfel, Căsuța din Munţi va deveni nu doar un refugiu montan, ci şi un loc propice unei integrări sociale, un loc unde nu vor exista diferențe de etnie sau de categorie socială.

Tot prin intermediul Maratonului, copiii ucraineni, refugiați la Mediaș, s-ar putea bucura de activități inedite la școala de vară. Proiectul este realizat Asociația Comunitatea Ucrainenilor din Mediaș care dorește să le ofere șansa copiilor să se bucure de o vară, așa cum și-o petreceau înainte de război.

Asociația Prietenii Mocăniței a propus un proiect care să acopere o disfuncționalitate pe care oricine care a mers cu mocănița cel puțin o dată, a observat-o, respectiv lipsa unei toalete. „Vechile WC-uri ale mocăniței hârtibăcene, clădiri din lemn, au fost primele care au dispărut după abandonarea liniei de către CFR, în anul 2001, așa că, jenați să îi tot îndrumăm pe turiștii cu necesități fiziologice către natură, ne-am decis să dotăm din nou gara Cornățel cu o toaletă”, spun reprezentanții asociației.

Dacă pentru căței există mai multe adăposturi, respectiv „Animal Life” și cel al primăriei, adăposturile nu acoperă și necesitatea pentru pisicile fără stăpân. Astfel, sibienii pot alerga la Maraton pentru „Prima casă pentru pisicile fără stăpân”. „Proiectul nostru are în vedere două linii de intervenție: modernizarea și adaptarea structurilor adăpostului  și îmbunătățirea generală a condițiilor igienico-sanitare, pentru a găzdui animalele de companie abandonate, contracarând astfel fenomenul pisicilor fără stăpân”, transmit reprezentanții Asociației PAN.

Robotica ocupă și ea un loc important în rândul proiectelor de la Maratonul Sibiului din 2023. ROBO-SCHOOLS – alfabetizăm tehnologic copiii din Sibiu și RoboKids sunt două proiecte care susțin instruirea copiilor în domeniul tehnologiei.

La fel cum ne-a obișnuit și până acum, proiectul Asociației Animal Life constă în sterilizarea gratuită a minim trei sute de câini și pisici din Sibiu. Scopul campaniei este de a stopa abandonul, foarte frecvent în județul Sibiu. Asociația va încerca să strângă 50.000 lei. Vezi și restul proiectelor de la Maratonul Sibiului aici.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică