problema ciorilor din parcul sub arini continuă - primăria sibiu vine cu soluții
O problemă veche a sibienilor se face din nou resimțită. Ciorile au devenit „stăpâne” pe parcul Sub Arini, iar oamenii nu se mai pot bucura de o plimbare liniștită.
Parcul Sub Arini a început să devină cunoscut printre sibieni drept „Parcul Ciorilor”, fiind imposibil ca o persoană care a vizitat măcar odată parcul să nu fi observat sau să nu fi fost deranjat de acestea. Primăria Sibiu ne-a transmis că toate speciile de păsări sunt protejate prin prevederile OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice. Totuși, au fost căutate soluții pentru ca problema păsărilor dăunătoare și a disconfortului provocat de acestea în parcurile sibiene să fie atenuată.

„Din păcate, în partea dinspre Bulevardul Victoriei, vizavi de Spitalul Militar, liniștea este perturbată de numeroasele stoluri de ciori. Este perioada când își construiesc cuiburi, vor ieși pui, vor fi în număr și mai mare. Poate că sunt păsări ocrotite, dar nu este posibil ca această parte a parcului sa fie invadată de aceste pasări care fac gălagie și foarte multă mizerie” a transmis un cititor.

Montarea unui aparat cu ultrasunet 

O primă soluție care a fost găsită pentru a diminua disconfortul provocat de ciori a fost montarea unui aparat special. „Astfel, în Parcul Astra și în Parcul Sub Arini funcționează câte un aparat cu ultrasunete al cărui scop este alungarea ciorilor din aceste zone” au transmis reprezentanții Primăriei Sibiu.
problema ciorilor din parcul sub arini continuă - primăria sibiu vine cu soluții
O a doua soluție, este aceea a toaletării arborilor în fiecare primăvară și toamnă pentru a descuraja formarea cuiburilor, fiind cunoscut faptul că aceste păsări își fac cuib pe ramurile înalte. „O astfel de acțiune este în curs în prezent, atât ca măsură pentru regenerarea arborilor, cât și ca măsură împotriva păsărilor dăunătoare” a transmis Mirela Gligore, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu