șofer de tir din românia, amendat cu un milion de euro - transporta 160 de kilograme de canabis

Un șofer de TIR din România a fost arestat și amendat cu un milion de euro, în Franța. Bărbatul transporta 160 de kilograme de canabis spre Germania.

Un șofer român de camion, care spune că știa că transportă legume, a fost arestat pe autostrada A9, în Gard, Franța. Oamenii legii au confiscat din vehiculul său șase saci în care se aflau 160 de kilograme de canabis. Camionul la volanul căruia se afla românul plecase din Spania și se îndrepta spre Germania, relatează știridindiaspora.ro

Joi, 13 aprilie, instanța a pronunțat verdictul foarte dur pentru român. Pedeapsa, deși grea, este mai mică decât ce au cerut procurorii francezi.

„Am avut datorii… Am multe probleme cu banii”  a spus românul în fața judecătorului Tribunalului din Nîmes. Totuși, judecătorul nu a fost deloc impresionat și l-a acuzat că alimentează și elemente sociale nedorite de nimeni.

„Am fost asigurat că voi primi 15.000 de euro după livrare și mi-au spus că în Germania e legal”, a declarat inculpatul apărat de doi avocați de la baroul din Avignon. Unul dintre avocați este de naționalitate română.

„La 55 de ani, mai credeți în Moș Crăciun? Urmăriți știrile. În Marsilia am avut morți aseară. Tu ești o verigă în această schemă criminală”, a spus judecătorul.

„Pe moment, nu m-am gândit. Am făcut-o pentru bani”, a spus românul.

Românul are un apartament în țară și o casă în Spania

Șoferul de TIR  trăiește între România într-un apartament. Acesta se pare că a avut și alte venituri pentru că a reușit să-și construiască o casă în sudul Spaniei.

Inițial, procurorii francezi au cerut o pedeapsă de cinci ani de închisoare și o amendă 1,5 milioane de euro.

Totuși judecătorul a acceptat să-i dea o pedeapsă mai blândă: șoferul român de 55 de ani a fost în cele din urmă condamnat la patru ani de închisoare și 1.000.000 de euro amendă.

Ultima oră

Comentariul meu