bani lei

Un bugetar din România a încasat în luna februarie 2023 suma de 153.420 de lei, de 10 ori mai mare decât indemnizația președintelui Klaus Iohannis.

Potrivit unor surse, nu ar fi vorba despre președintele ANCOM, ci despre un angajat care a dat în judecată ANCOM și a câștigat în instanță, scrie Antena 3, relatează portalul de știri ziare.com.

ANCOM a acordat de-a lungul timpului diverse compensații bănești, cum ar fi în situațiile de încetare a CIM prin concediere în cuantumuri ce au atins și niveluri de aproximativ 300.000 lei, fie despăgubiri ca urmare a unor decizii definitive pronunțate de instanță în procese care au avut la baza legislația muncii, în cuantumuri ce au atins și niveluri de aproximativ 670.000 lei.

Coaliția de guvernare nu exclude posibilitatea ca bugetarii care au salarii mai mari ca președintele țării să fie impozitați. Scenariul nu a fost respins de ministrul Finanțelor.

În trecut, această măsură a fost susținuta și de PSD. Social – democrații cereau la acea vreme impozitarea cu 40% a veniturilor care depășesc indemnizația lui Klaus Iohannis.

Ultima oră

Comentariul meu